Champing – tilladt at snorke i kirken

Swaffham Prior kirke
Swaffham Prior, en af kirkerne i ordningen. Foto: champing.co.uk

Har du også normalt svært ved at holde øjnene åbne under gudstjenester? Tager du på “champing” behøver du ikke have dårlig samvittighed. Her er det faktisk meningen, at du skal sove godt i kirken.

Camping i gamle kirker

Camping i England, hvor I kan overnatte i historiske kirker rundt om i landet, er en oplagt chance for at få en unik familieferie. I får hele den gamle kirke for jer selv, og der er sågar mulighed for at få serveret morgenmad.

Det er velgørenhedsorganisationen ‘The Churches Conservation Trust’, som tager sig af gamle, historiske kirker i England, der med Champing-konceptet siden sidste år tilbudt rejsende at overnatte i en række udvalgte kirker. Et tilbud som hundredevis af campister benyttede sig af i 2016.

Slow tourism

Ligesom de andre initiativer, som velgørenhedsorganisationenstår bag, opstod ideen til champing som en måde at samle midler ind til kirkernes fortsatte bevarelse. Men champing er samtidig et forsøg på at promovere “slow tourism”, der ligesom “slow food” trenden handler om autenticitet, bæredygtighed og om at tage sig god tid.

Bortset fra campingudstyret, som stilles frem til de overnattende gæster, står kirkerne i deres oprindelige stand. Du skal derfor ikke forvente et luksuriøst ophold, men kan til gengæld se frem til en mere uforglemmelig oplevelse, end hvis du havde valgt en normal campingplads eller et bed & breakfast.

Kirkerne ligger ude på landet eller i små byer, og det er derfor oplagt at benytte muligheden for opleve den landlige side af England. Det er da også muligt at flere steder at bestille for eksempel kanoture eller tage på vandreture.

Flere kirker i 2017

Champing, som er en sammentrækning af ‘Church camping’, har vist sig at have en bred appel. Ifølge The Churches Conservation Trust er det populært at overnatte i de gamle, charmerende kirker blandt både par, familier og andre grupper, som ønsker sig en mindeværdig campingoplevelse og en chance for at udforske landet kulturarv helt tæt på.

På grund af den store succes sidste år er der i 2017 sæsonen mulighed for at tage på champing i 12 kirker i England og på Orkneyøerne. Blandt de nye kirker, som er blevet en del af champing-tilbuddet i år, er den kønne Warwickshire church, hvor William Shakespeare eftersigende blev gift, og en kirke ved siden af en romersk ruin og vingård.

Ligesom resten af de kirker, som velgørenhedsorganisationen tager sig af, benyttes champing-kirkerne ikke længere til almindelige gudstjenester (og det er ikke et krav, at man selv er troende). Det koster fra blot £19 per barn og £39 per voksen per nat, hvilket inkluderer campingudstyr med undtagelse af dyner/soveposer og sengetøj. Hunde er velkomne.

Sæsonen for champing strækker sig fra 31. marts til 30. september.

Du kan finde mere information og booke din overnatning på www.champing.co.uk

Skrevet af
Mere fra Marie B.

Barcelona sætter loft for turismen

Barcelona er én af Europas mest besøgte storbyer, men turismen er ifølge...
Læs mere