Om Algeriet

Rejser til Algeriet

Algeriets turistindustri forsvandt, da der udbrød borgerkrig i 1992. Efter et årti med konflikt forbedredes situationen en smule, og nogen adgang til den sydlige Sahara-region har været mulig i de sidste par år. Men uafhængige rejser i Algeriet uden et køretøj er næsten ikke-eksisterende, og efter turistbortførelser i 2003 skal kør-selv-rejsende være meget opmærksomme på risici.

Algeriet - en blanding af tradition og modernisme

Denne mangel på besøgende er en stor skam, da Algeriet er et af de mest fascinerende lande i Nordafrika. I de Unesco-noterede Tassili N'Ajjer og Hoggar regioner, nær byen Tamanrasset, er stammekulturen meget levende. Algier indeholder en levende blanding af tradition og modernisme.

Dine muligheder for rejser i Algeriet er begrænset, især som backpacker, men en chance for at se endnu en del af denne store nation bør ikke forbigås.

Sahara ørkenen dækker mere end fire femtedele af Algeriet og tiltrækker et stigende antal turister. Flere fly opererer fra hovedstaden Algier, til Ghardia, Djanet og Tamanrasset, samt til mindre byer, oaser og olie bosættelser.

De algeriske oaser er ofte ret store byer med moskeer, butikker og monumenter. Les hommes bleus, de blå-klædte Touaregs, som er de gamle nomadiske indbyggerne i Hoggar Bjergene, kan ses på vej i kamelkaravaner i den uudgrundelige ørken.

Historie

Algeriet var oprindeligt beboet af berbere, indtil araberne erobrede Nordafrika i det syvende århundrede. Berberne opholdt sig hovedsageligt i de bjergrige områder og forsøgte herfra at modstå den om sig gribende arabiske indflydelse, idet de forsøgte at bevare deres eget sprog og kultur. Hvad de stadig gør den dag i dag. I dag udgør de omkring 20% af den samlede befolkning.

Som en del af det tyrkisk osmanniske imperium fra det 16. århundrede, blev Algeriet erobret af franskmændene i 1830. Landet fik status af et departement i sin egen ret. Kampen for uafhængighed begyndte i 1954 under ledelse af Den Nationale Befrielsesfront, som kom til magten i 1962.

I 1990'erne var algerisk politik domineret af kampen om at inddrage de militære og militante islamister. I 1992 blev valget vundet af et islamisk parti (FIS - Islamiske Salvation Front). Valget blev annuleret og dette markerede starten på en blodig kampagne, hvor vi oplevede slagtningen af flere end 150.000 mennesker.

En amnesti i 1999 fik mange oprørere til at nedlægge deres våben, og volden aftog i vid udstrækning. I 2001 vedtog regeringen en række krav fra Berbersamfundets mindretal, efter måneders uro, hvor de unge Berbere havde presset på for større kulturel og politisk anerkendelse.

Sikkerhed i Algeriet når du resjer

Det skal bemærkes, at Algeriet står over for et alvorligt internt sikkerhedsproblem fra terrorister, og at rejsende ad landevej i det nordlige Algeriet er i fare for angreb fra terrorgrupper. Det anbefales at alle rejsende er ekstra forsigtige og at man informere sig om rejsevejledningen for Algeriet hos Udenrigsministeriet

Læs mere om Algeriet

Hoteller