Alcudia: Det perfekte rejsemål på Mallorca for børnefamilier

Alcudia badeferie
Der er alt ved Alcudia, du og familien behøver på en badeferie. Foto: Sergiy Galyonkin, CC BY-SA 2.0

Planlægger du en rejse til Mallorca med hele familien? I Alcudia kan I nyde en afslappet og tryg atmosfære, hvor I som forældre kan slappe af og nyde jeres ferie med børnene. Med et væld af familievenlige hoteller, restauranter og ikke mindst en kilometerlang sandstrand inden for kort rækkevidde får I i Alcudia perfekte betingelser for ægte kvalitetstid sammen.

I Alcudia på det nordøstlige Mallorca kan I nyde det afslappede strandliv eller begive jer ind til den gamle bydel for at spise på en af de hyggelige restauranter gemt i de stemningsfulde gader. Selve landsbyen Alcudia ligger omkring en kilometer fra havet, men vil I bo på et hotel helt ned til strandkanten ved Port d’Alcúdia, finder du det også let det her hos Escapeaway.

Skal der ske lidt mere end “blot” strandliv, byder området omkring Alcudia også på masser af aktiviteter for både børn og voksne.

Er feriedrømmen det afslappende strandliv, er Alcudia et godt valg. Foto: Alex KulikovUnsplash

Det stemningsfulde gamle Alcudia

I kan nemt bruge det meste af ferien på blot at dase på den lange, gyldne strand ved det turkisblå hav ved Alcudia. Vil I have lidt afveksling, er der dog også meget andet at bruge ferien på her.

Oppe i byen vil I hurtigt fornemme, at Alcudia har en lang historie. Det var fønikere og grækere som først bosatte sig her. Det var dog romerne, som gjorde byen til et vigtigt magtcentrum i det andet århundrede. Selvom turisme nu til dags på mange måder former byen, er der stadig tydelige spor af de folkeslag, som tidligere havde herredømmet.

En af de velbevarede byporte omkring den gamle del af Alcudia. Foto: Sergiy Galyonkin, CC BY-SA 2.0

Start for eksempel med at udforske den gamle bykerne. Her kan I slentre en tur gennem de brostensbelagte gader og lad jer fortrylle af stemningen af en fjern fortid. Meget iøjefaldende er de gamle bymure, der omkranser Alcudia. Disse mægtige sandstensmure blev primært bygget i det 14. århundrede for at beskytte byen mod piratangreb. Flere steder er det muligt at komme op på muren og nyde den gode udsigt over byen og det bakkede landskab.

Lige uden for bymuren ligger Pollentia, som faktisk er ruinerne af den by, romerne i sin tid grundlagde. Det er det vigtigste arkæologiske område på Mallorca og bestemt et besøg værd. Selvom der i dag kun står resterne af nogle tykke mure og enkelte søjler, er det et fascinerende område. I oldtiden var dette en blomstrende by og en vigtig handelspost for romerne.

En gåtur rundt blandt ruinerne er en glimrende mulighed for at vække de lidt større børns interesse for romerrigets historie, når sporene fremstår så håndgribeligt. Især når I står ved det romerske amfiteater, Teatre Romà, vil I mærke historiens vingesus. Dette imponerende amfiteater blev opført i det 1. århundrede e.Kr. og kunne rumme op til 2.000 tilskuere.

En bådudflugt er en god mulighed for at udforske området. Foto: Sergei Gussev, CC BY 2.0

Familievenlige forlystelser og udflugter

Børnene vil helt sikkert gerne besøge Alcudia Hidroark i løbet af ferien. I denne vandpark er der et godt udvalg af rutsjebaner og et bølgebassin. Det er ikke verdens største vandland, men de lidt større børn kan sagtens få 2-3 timer til at gå med vandsjov der. Når de er blevet tørre igen, kan de prøve en tur som racerkører på gokart-banen lidt længere mod syd.

Der er i det hele taget gode muligheder for at tage på udflugter, hvis I ønsker at opleve mere af Mallorca i ferien. Det kunne for eksempel være en bådtur til Formentor-halvøen. Den er kendt for sine betagende landskaber og undervejs er der som regel tid til at bade ved isolerede strande. Det er en uforglemmelig oplevelse for hele familien.

Der gemmer sig talrige små idylliske strande længere ude af halvøen, som Alcudia ligger på. Foto: Marco Verch, CC BY 2.0

Port d’Alcudia

En anden af Alcudias hovedattraktioner er havneområdet, der hedder Port d’Alcudia. Det er en gammel fiskerlandsby i den nordlige ende af den lange strand nær Alcudia. Der ligger stadig fiskerbåde i havnen, men også nu til dags også talrige lystbåde.

Sammenlignet med den gamle del af Alcudia har Port d’Alcudia et moderne præg og en mere livlig atmosfære. Ganske vist er de mange restauranter her også i høj grad rettet mod børnefamilier. Men for dig, som rejser til Mallorca uden børn, er der også et bredt udvalg af barer. Særligt nede omkring havnen, hvor der er åbnet til langt ud på de små timer.

Shopping og festivaler

Der er mange festivaler fordelt over hele året i Alcudia og ved Puerto Pollensa mod nord. Hvis I rejser til Alcudia i juli, kan I for eksempel opleve Fest de Sant Jaume, hvor Caixers går gennem gaderne på hesteryg iklædt de traditionelle dragter. August har en festival med papirlygter, hvor de yngste går gennem gaderne i byen og synger gamle sange, der stammer fra Mallorca, medens de bærer på forskellige lygter.

Der er et godt udvalg af butikker, særligt nede havneområdet. Her findes alt fra souvenirbutikker til forhandlere af lokale produkter. Markedet tirsdag og søndag morgen er helt bestemt også et besøg værd, hvis I er i humør til at shoppe. Det er et af de mest populære markeder på Mallorca og tiltrækker normalt mange besøgende.

Nyd de lune aftener på udendørs restauranter i Alcudias gamle centrum. Foto: Sergiy Galyonkin, CC BY-SA 2.0

Fastfood og familierestauranter

Der er som nævnt alt, hvad I kan ønske jer af spisesteder og strandbarer i Alcudia. Nattelivet er forholdsvis afdæmpet, omend der er nogle diskoteker og klubber med pulserende rytmer og farvede drinks.

Alcudia især tiltrækker familier og par, som ønsker sig en fredfyldt og afslappende ferie. De fleste slutter derfor dagen af med at nyde et lækker måltid på en af de mange restauranter. Hvis det er en livlig aften på barer og klubber, du ønsker, er det mere oplagt at rejse til Magaluf eller Santa Ponsa, hvor festerne varer til langt ud på natten!

Både oppe i den gamle del af Alcudia og nede ved havneområdet er nemt at finde spisesteder med internationale kendinge på menuen. Det inkluderer pizzariaer og andre fast food restauranter. De er ofte populære blandt de yngre medlemmer af familien. Men jeg kan varmt anbefale, at I også i løbet af ferien prøver steder med et lidt mere lokalt køkken. Det er skønt at sidde på en hyggelig tapasrestaurant og nyde udsigten over havnen.

Strand eller swimmingpool?

En stor del af tiltrækningskraften ved Alcudia er naturligvis strandene. Uanset om du rejser hertil med børn eller ej. Den 14 kilometer lange strand i Alcúdiabugten er en af de fineste på øen, i hvert fald den længste. Den strækker sig fra havnen helt ned til Playa de Muro og Can Picafort. Udover masser af plads til at solbade og svømme i det klare vand, er her også rig mulighed for at bruge dagen på alle mulige former for vandsport med alt fra windsurfing til vandcykler. Her er noget for alle.

Som du kan se i vores udvalg af håndplukkede hoteller, er det dog heller ikke svært at finde et hotel med swimmingpool i Alcudia, hvis I foretrækker det.

Hotel eller ferielejlighed?

Det er vigtig at vælge de rigtige hotel og specielt hvis du rejser med børn. Vælg en ferielejlighed hvis I ønsker god plads og mulighed for selv at lave mad og et hotel, hvis I eventuelt vil have et ophold med all inclusive. De fleste hoteller og ferielejlighedskomplekser har gode faciliteter for børn og mange tilbyder blandt andet børneklubber med underholdning.

Rejs som det passer jer bedst med Escapeaway

Med det store udbud af rutefly til Mallorca kan du i søgemaskinen her hos Escapeaway nemt selv sammensætte din ferie. Hos os kan I selvfølgelig rejse i nøjagtig det antal dage, som passer jer bedst. Der er i sommermånederne daglige flyafgange til lufthavnen i Palma, hvorfra der er gode forbindelser videre østpå til Alcudia. Bestiller du en pakkerejse med både fly og hotel, er den dækket af Rejsegaranti. Det er ferie med ekstra tryghed.

>> Bestil en rejse til Alcudia med Escapeaway

Tags fra artiklen
, ,
Skrevet af
Mere fra Marie B.

Champing – tilladt at snorke i kirken

Har du også normalt svært ved at holde øjnene åbne under gudstjenester?...
Læs mere