Algarve Nature Week 2018 – inspiration til naturoplevelser

Algarve natur
Kysten er Algarves kronjuvel, men også inde i baglandet venter der unikke naturoplevelser.

De fleste af os tænker automatisk på lange, gyldne strande, når talen falder på Algarve, men Portugals sydligste region har meget mere at byde på. Fra den 13. til 22. april vil den årlige Algarve Nature Week igen sætte fokus på mulighederne for at få en aktiv ferie med masser af spændende naturoplevelser i regionen.

Udforsk Algarves uspoleret natur

I løbet af de ti dage kan du deltage i vandreture, fugleture, delfin- og hvalsafarier, sejlture, cykelture, rideture på hest eller æsel. Der er sågar aktiviteter i luften og under vandet. Ifølge Algarve turistbureau, som står bag begivenheden, vil der med omkring 150 udendørsaktiviteter være noget at prøve for enhver, som holder af aktive ferier i uspoleret natur. Aktiviteterne i forbindelse med Algarve Nature Week tilbydes desuden til ekstra lave priser, så der er god mulighed for at prøve mange forskellige ting. Flere hoteller i området har desuden planlagt specielle tilbud og udendørsaktiviteter.

I år kan du for eksempel komme med på en guidet vandretur til det sydvestligste punkt på det europæiske fastland, Cabo de São Vicente, en plantetur for at lære mere om brugen af det lokale planteliv i madlavning og lægekunst eller en byrundtur i Loulé, hvor du vil opdage de mange skjulte fossiler i byens bygningsværker og gader.

Flamingoer Algarve
Der er et rigt fugleliv i Algarve, blandt andet i Ria Formosa naturparken, der benyttes af mange trækfugle. Foto: Associação de Turismo do Algarve.

Der tilbydes naturligvis også mange aktiviteter, som er knyttet til Algarvekystens klare vand. Prøv for eksempel kræfter med det for tiden meget populære ‘Standup paddleboarding’. Det tager eftersigende ikke mere end 10-15 minutters undervisning, før du er klar til at sejle afsted. Du kan for eksempel tage med på en guidet tur til de berømte Benagil-grotter, hvor I undervejs passerer flere “hemmelige” strande, der kun er tilgængelige fra vandsiden.

Få inspiration på gratis udstilling

Ligesom tidligere år kan du også samle inspiration til en aktiv ferie på en udstilling, hvor forskellige turarrangører og rejsebureauer præsentere deres aktivitetsprogrammer i Algarve. Der er gratis adgang til udstillingen, som afholdes på Quatro Águas i Tavira.

Videoen herunder, som turistbureauet har produceret, giver en forsmag på naturugens tilbud.

Du kan finde det fulde program og andre praktiske oplysninger på den officielle hjemmeside

Foråret den perfekte årstid for den aktive feriegæst

Det er ikke tilfældigt, at arrangørerne for fjerde år i træk har valgt at afholde Algarves naturuge i foråret. Dette er den perfekte årstid at besøge Portugals sydligste region, da det allerede i marts begynder at blive lunt med masser af solskin. Men samtidig er det ikke hedt som om sommeren, hvor man mest har lyst til at dase på stranden.

Det er da heller ikke tilfældigt, at golfspillere fra hele nordeuropa hver vinter og forår strømmer til Algarve. Her kan de holde golfformen ved lige på nogle af Europas bedste baner og samtidig nyde godt af det milde vejr.

Efter en dag med masser af golf eller andre friluftsaktiviteter, kan du slappe af med et velfortjent måltid på en af de gode, lokale restauranter. Der er således altid mulighed for at nyde spændende gastronomi i Algarve, som især ude ved kysten nyder godt af de friske forsyninger fra havet. Det er for eksempel næsten et must at prøve en cataplana – indbegrebet af Algarves kulinariske traditioner.

Tags fra artiklen
,
Mere fra Louise Laurenius

De bedste mandler kommer fra Sicilien

Køber du en pose mandler i et dansk supermarked, er det sandsynligvis...
Læs mere