Alsidige Algarve

Algarves strande
Algarves strande er med rette kendt som nogle af de bedste i Europa. Foto: ddzphoto, Creative Commons.

Algarve er mest kendt for sine fantastiske strande (over 100!), sol og golfbaner i verdensklasse. Men Portugals sydlige kyststrækning har meget mere at byde på.

Først og fremmest er Algarve et mekka for alle der elsker havet og alle dets glæder og oplevelser. Alt hvad hjertet kan begære af vandsport og alt godt fra havet, finder du her i overflod.

Algarves marinaer

Algarve kan prale af intet mindre end syv store marinaer, og herfra udgår eventyret for sejlere fra hele verden. Sejlsporten har her de perfekte betingelser, og du kan se sejlbåde af enhver størrelse og type.

Marinaerne byder også på at livligt mylder af mennesker og her er selvfølgeligt gode muligheder for at nyde godt af friske fisk og resten af den gode mad fra havet, Portugal er så kendt for.

Verdens bedste marina ligger i Vilamoura

Mange af restauranterne på marinaerne har en fantastisk udsigt over havet, og det er en fornøjelse at spise her om aftenen og nyde havets og himmelens forførende samspil af farver.

Algarve strand sand
Algarves strande er ideelle til en ferie med hele familien.

Surfing og aktiv ferie på Algarve

Ikke kun sejlere, men også surfere- kitesurfere og windsurfere valfarter til Algarve, der har rigeligt med gode spots, uanset hvilken vandsport er din foretrukne.

Du kan også komme ud at fiske på dybt vand, og der er muligheder for dykning, hvis du gerne vil opleve en anden verden under vandet.

Er du bare til en ganske almindelig svømmetur eller simpelthen solbadning og sjov på stranden, er der også eminente muligheder for afslapning af den mest behagelige slags.

Smuk udsigt og cataplana, hvad mere kan man ønske sig? Foto: subherwal, CC BY 2.0.

Oplev Algarves mad og natteliv

Algarve har også masser af charme og oplevelser til den sene aften- og nattetime. Med et kæmpemæssigt udvalg af fiskerestauranter er konkurrencen stor i området, hvilket giver høj kvalitet til en meget rimelig pris.

Du får bedre mad til færre penge, end du er vant til fra Danmark, og selv nabolandet Spanien kan ikke tilbyde samme kvalitet for lige så få penge. Det gælder også i nattelivet som nyder godt af stor variation og de lune nætter.

Algarves mange små fiskerlejer sørger for en lind strøm af friske fisk og andet godt fra havet, og den korte vej fra hav til bord giver en helt speciel oplevelse af kvalitet. På en ferie i Portugals sydligste region må du for eksempel ikke snyde dig selv for at prøve en cataplana med fisk, der er indbegrebet af Algarves kulinariske traditioner.

Lagos Algarve
Landsbystemning i Lagos, Algarve. Foto: Claude Wians, CC BY 2.0.

Væk fra masseturismen

Algarve har både de store feriesteder og de mere fredfyldte små lokale hoteller og familieejede overnatningssteder. Hvis du vil opleve et Portugal væk fra de store resorts, behøver du ikke køre langt.

En vandretur langs Via Algarviana er en stor oplevelse, der giver indblik i Algarves omskiftelige og interessante kultur og historie. Du kan også følge ruten på cykel, hvilket kan være en chance for at nå lidt længere på kortere tid.

Holder du i det hele taget af unikke naturoplevelser, må du ikke snyde dig selv for en tur til Ria Formosa Nature Reserve, hvor små øer og vandløb skaber et paradis for det vilde fugleliv. Er du nybegynder i forhold til at kigge efter fugle? Så kan du med fordel starte med at besøge Algarve Fuglefestivalen, som normalt afholdes i Sagres i efteråret.

Find rejser til Algarve med Escapeaway.

Tags fra artiklen
,
Mere fra Louise Laurenius

De bedste mandler kommer fra Sicilien

Køber du en pose mandler i et dansk supermarked, er det sandsynligvis...
Læs mere