De bedste souvenirs at tage med hjem fra Portugal

Lissabon
Hvad skal du tage med hjem fra en rejse til Portugal?

En souvenir kan være et minde om en oplevelsesrig rejse, men hvad er værd at gå efter, hvis du vil have en god souvenir med hjem fra Portugal, som ikke blot ender i skuffen?

Ideer til souvenirkøb i Portugal

Køber du en souvenir til dig selv, er målet nok at finde noget, som minder dig om oplevelserne på din rejse i Portugal. Men der er også gode muligheder for at købe gode gaver med hjem til venner og familie. Det er umuligt at nævne alle mulighederne for at finde unikke souvenirs af god kvalitet i Portugal, men her får du tre forslag til souvenirkøb.

Vin og ost

Portugal har en lang og stolt tradition for vindyrkning og byder udover de berømte portvine fra Porto på en lang række kvalitetsvine, som med sikkerhed også vil vække glæde hjemme i Danmark. Inkluderer din rejse i Portugal et besøg på en vingård, er det naturligvis nærliggende at købe din vin der, men ellers finder du også et godt udvalg af portugisiske vine i landets supermarkeder og vinforretninger.

Kan du lide ost til din vin, er der også rig mulighed for at købe en god ost med hjem. Oste er en indgroet del af Portugisisk madkultur, og du får ikke svært ved at finde en som komplementerer din vin.

Ost og portvin
Ost og portvin er to af Portugals gastronomiske specialiteter

Kork

Det lyder måske ikke som det mest oplagte souvenir, men eftersom Portugal er verdens største producent af kork kan du finde masser af produkter fremstillet af dette fantastiske naturmateriale – og ikke kun som vinpropper. Specielt i Alentejo, hvor hovedparten af Portugals korkproduktion foregår, vil du kunne købe mange forskellige ting lavet helt eller delvist af portugisisk kork.

Azulejos

De glaserede kakler er blevet brugt til bygningsudsmykninger i Portugal i århundreder og har også fundet plads i moderne kunstværker som for eksempel i udsmykningen af Lissabons metro.

En Azulejo-kakkel kan se rigtig flot ud hjemme på væggen og være et godt minde om din rejse i Portugal.

Se alle rejser til Portugal med Escapeaway her.

Tags fra artiklen
Skrevet af
Mere fra Marie B.

Champing – tilladt at snorke i kirken

Har du også normalt svært ved at holde øjnene åbne under gudstjenester?...
Læs mere