Belémtårnet i Lissabon

Belém-tårnet
Belem-tårnet

Da den portugisiske konge Emanuel 1. for 500 år siden beordrede opførslen af Belémtårnet (Torre de Belém), var det for at styrke forsvaret af flodmundingen ved Lissabon. Tårnet står dog også som et vidnesbyrd om de store portugisiske opdagelsesrejsende, som netop drog ud i verden fra Belém.

Forsvar af Lissabon

Ved opførslen i det 16. århundrede stod tårnet længere ude i Tejo-floden, hvor det udgjorde et vigtigt forsvar af Lissabon, men efter århundreders aflejringer har floden ændret sit løb, og i dag ligger tårnet blot et lille stenkast fra bredden.

Belem-tårnet
Belem-tårnet ligger i dag kun et stenkast fra bredden; men engang lå det ude i Tejo-floden for at kunne forsvare byen mod fjender

Belémtårnet er et af de mest berømte eksempler på den såkaldte manuelineske stilart, som blev benyttet i Portugal i starten af det 16. århundrede og opkaldt Emanuel 1., der reagerede 1495-1521, mens stilarten blev udviklet. Belémtårnet blev i 1983 sammen med det nærliggende kloster Mosteiro dos Jerónimos optaget på UNESCO’s Verdensarvsliste.

Uforglemmelig udsigt

Belémtårnet er en Lissabons mest populære turistattraktioner. Det kan anbefales at besøge det flotte monument i den gyldne time før solnedgang, hvor den hvide kalksten tager sig særligt godt ud. Fra tårnet kan du desuden nyde en uforglemmelig udsigt over blandt andet floden og Lissabons berømte hængebro.

Se alle rejser til Belém i Lissabon med Escapeaway her.

Tags fra artiklen
Skrevet af
Mere fra Marie B.

Champing – tilladt at snorke i kirken

Har du også normalt svært ved at holde øjnene åbne under gudstjenester?...
Læs mere