Besøg Bari – Apuliens store fiskerby

Bari
Bari er en af Sydtialiens perler

Byen Bari er den næststørste by i det sydlige Italien og er hovedstaden i regionen Apulien, der ligger ved Adriaterhavet. Som en meget betydningsfuld italiensk havneby dækker Bari et areal på mere end 5.000 kvadratkilometer og byen har faste forbindelse til andre byer nær Adriaterhavet i kraft af jernbaner, færger og veje. Bari er også forbundet med Napoli af en motorvej, som går på tværs af Italien.

Baris historie

Bari menes oprindeligt at være illyrisk, men var senere under grækernes, og derefter romernes, herredømme. Under den romerske æra var Bari en forbindelse mellem kysten og Via Traiana, og menes at være den den mest betydningsfulde by inden for fiskeri. Byen har også været regeret af goterne og longobarderne, samt byzantinerne. I 1071 blev Bari regeret af normannerne, der jo oprindeligt kom fra Skandinavien, inden de bosatte sig i Normandiet, og var den vigtigste by i Apulien. I middelalderen blev Bari regeret af fyrster, såsom hohenstauferne.

Byen led stor skade under Anden Verdenskrig, hvor mange bygninger blev bombarderet, og dette kan ses den dag i dag.

Seværdigheder i Bari

Den gamle bydel er det rette sted at besøge for historieinteresserede, blandt andet med kirken. S. Giacomo. Andre store seværdigheder i dette distrikt er Lungomare (promenaden), en jernbanestation, som blev bygget i 1875, og Fiera del Levante, som er en af de største messer i Italien.

Gastronomi i Bari

Bari tilbyder mange kreative retter med farverige grøntsager, såsom majsroetoppe med orecchiette, pasta eller cavatelli. Rød-gule peberfrugter fyldt med kød eller ris og bagt i ovnen er en anden lækker specialitet i Bari.

Restauranterne i Bari kan for eksempel tilbyde retter med muslinger, blæksprutter, østers, torsk, rejer, hummer, ansjoser og tunge. På grund af fiskeriets store betydning i byen og regionen er der også masser af gode fisk- og skaldyrsretter på mange af restauranternes menuer. Er man mere til den traditionelle pizza, er der pizzeriaer af enhver type.

Tags i artiklen
Mere af Lars Henriksen

Cortes de Cima – en amerikansk-dansk drøm går i opfyldelse

I Alentejo ved landsbyen Vidigueira fandt danskeren Hans Kristian og hans amerikanske...
Læs mere

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *