Besøg naturskønne Ile aux Moines – munkenes ø – på din ferie i Frankrig

Ile aux Moines
Den naturskønne ø Ile aux Moines kaldes også for munkenes ø

Île aux Moines ligger i Atlanterhavet kun 500 meter fra Bretagnes kyst og er en del af øgruppen Îles du Ponant. Denne ø anses for at være en sand perle med sine små, hvide fiskerhuse, de større kaptajnsboliger og ikke mindst på grund af det smukke landskab med mimoser, cameliaer, figen- og eukalyptustræer, de bløde grønne bakker og den lange strand. Øen er desuden også et oplagt feriested, hvis du holder af at observere de mange forskellige fuglearter, som passerer øgruppen i løbet af året.

Aktiviteter

Øens beliggenhed indbyder til alle former for vandsport, og derfor finder du også et rigt udbud af forskellige kurser og udlejning af udstyr.

Ile aux Moines
Ile aux Moines byder på masser af aktiviteter på havet

Her er mulighed for at lære at sejle optimistjolle og katamaran, og du kan blandt andet leje surfboards, motorbåde, kajakker og kanoer. Det kan også anbefales at tage en sejltur i Morbihan-golfen med en turbåd – som regel er der dejlig frisk luft ude på vandet og rige muligheder for at få gode fotos med hjem.

Gastronomi og butiksliv på øen

I det lokale køkken gør man naturligvis brug af havets mange lækkerier. Derfor er alt godt fra havet som fx. moules marinières (hvidvinsdampede muslinger) rigt repræsenteret på øens restauranter. Som apéritif, og også efter måltidet som en bitter, drikkes den søde og fyldige bretonske Chouchen eller kold cidre, som både fås i en tør og i en sød udgave. Der er hele 10 restauranter på øen, samt barer og et lille udvalg af forskellige butikker.

Île Aux Moines
Île Aux Moines – munkenes ø – ligger kun 500 meter fra fastlandet og alligevel føles det som en helt anden verden.

Transport

For at komme til øen, skal man sejle i ca. 5 minutter fra Port-Blanc, hvor der findes en gratis ubemandet parkeringsplads ca. 250 meter fra havnen. Det er muligt at køre til havnen og lægge bagagen om bord, inden man parkerer bilen. Bådene sejler ofte i højsæsonen (ca. 4 gange i timen) men også i lavsæsonen (ca. 2 gange i timen) med sidste afgang ca. kl. 19.00. Sejlturen er – udover at være kort – billig, og på øen er der mulighed for at leje cykler.

Rejser til Île Aux Moines og Bretagne

Kunne du tænke dig at besøge Île Aux Moines i Bretagne? Så se alle Signatours´ rejser til Bretagne her.

Tags i artiklen
Mere af Mikkel Krohne-Sørensen

Oplev Rhindalen i Tyskland fra en flodbåd

Legender, historie og vinmarker i verdensklasse, det er ord der betegner Rhindalen...
Læs mere