Her finder du Algarves bedste strande

Strand ved Portimao
Strand ved Portimao i Algarve.

Drømmer du om en afslappende badeferie med masser af solskinstimer på flotte sandstrande ved et azurblåt hav? Så bør du overveje en rejse til Algarvekysten i det sydligste Portugal. Her kan du boltre dig på en hel perlerække af skønne badestrande på den over 200 kilometer lang kyststrækning.

Med alt fra de dramatiske, gyldne klippelandskaber til kilometerlange sandstrande, er der noget for enhver smag på Algarvekysten. Dertil kommer, at Portugals sydligste region lokker med over 3.000 solskinstimer om året. Lad mig her tage dig med på en tur langs nogle af de mest betagende strande i denne vidunderlige region.

Praia da Marinha. Foto: Sergei Gussev, CC BY 2.0

Kilometervis af gyldne sandstrande

De gyldne sandstrande strækker sig kilometer efter kilometer langs kysten og inviterer dig til at slå dig ned på sandet for at nyde solens varme stråler. Det tager dig ikke lang tid at finde dit eget lille hjørne af paradis, hvor du kan brede dit håndklæde ud, og lad havets bølger vaske al hverdagens stress væk.

Én af de mest ikoniske strande på Algarvekysten er Praia da Marinha. Den ligger omtrent midtvejs mellem Lagos og Albufeira. Strandens dramatiske klippelandskaber og det krystalklare vand er som taget ud af en reklamefilm. Sceneriet kan du nyde, mens du dase på stranden. Det kan dog også anbefales at udforske de skjulte grotter i nærheden ved hjælp af en kajak eller på en bådtur.

En anden juvel blandt Algarvekystens strande er Praia da Falésia. Den finder du på den anden side af den livlige ferieby Albufeira. Stranden er især kendt for sit gyldne sand for foden af stejle skrænter, der strækker sig kilometervis ned mod Vilamoura.

Her er masser af plads til at finde din egen lille oase af fred og ro. Du skal blot brede dit håndklæde ud og læne dig tilbage, nyder solens varme og lytter til den beroligende brusen af bølgerne. Du kan også leje en parasol og solseng for optimal komfort. Stranden er også perfekt til lange gåture langs vandkanten, hvor du kan nyde den friske havluft og den smukke natur omkring dig.

Praia da Rocha. Foto: Steven Fruitsmaak, CC BY-SA 3.0

Badeferie for både børn og voksne

Hvis du er på udkig efter en mere livlig atmosfære, kan du tage til Praia da Rocha. Denne populære strand nær Portimão er kendt for sit pulserende natteliv og et bredt udvalg af strandbarer og restauranter. Tag en forfriskende dukkert i det indbydende vand og slå dig ned på en af de farverige strandstole, mens du nyder en kølig drink og ser solnedgangen male himlen i smukke nuancer.

Hvis du ønsker at udforske mere af kysten, skal du tage en tur til den maleriske by Lagos. Ikke langt syd for den finder du Praia do Camilo, en betagende strand, der er omgivet af klipper og indbyder til eventyr. Tag trapperne ned til stranden og opdag de skjulte grotter og små vige, der ligger gemt langs kysten. Du kan også snorkle i det klare hav eller tage en bådtur til at udforske de smukke grotter i nærheden.

Uanset hvilken strand du vælger at besøge på Algarvekysten, kan du være sikker på en uforglemmelig oplevelse. Denne smukke region i Portugal byder på et fantastisk klima året rundt, hvilket gør det til det perfekte rejsemål for en afslappende badeferie. Du vil finde masser af faciliteter, herunder strandbarer, restauranter og vandsportsaktiviteter, der vil tilfredsstille enhver rejsendes behov.

Praia da Falésia, en af de mange Blå Flag-strande på Algarvekysten. Foto: Timo Newton-Syms, CC BY-SA 2.0

Badeferie med kvalitet i Algarve

Det er på Algarvekysten, at du finder den højeste koncentration af Blå Flag-strande i Portugal. I alt 81 strande kan således  hejse det eftertragtede flag, der vidner om badestrande af høj kvalitet.

Når en strand tildeles det eftertragtede Blå Flag, betyder det, at du kan forvente høj badevandkvalitet, gode faciliteter og et fokus på badesikkerhed.

Albufeira er den by på Algarvekysten, der kan prale af at have flest Blå Flag strande i nærområdet. Et kig på kortet over alle Blå Flag-strandene i Portugal, som du kan finde på den internationale miljømærkningsordnings officielle hjemmeside her, viser dog, at næsten uanset hvor du vælger at holder ferie på Algarvekysten, vil du have adskillige Blå Flag-strande inden for din rækkevidde.

I alt er der 393 strande og 18 marinaer med Blå Flag i Portugal, når også de portugisiske øgrupper tælles med.

Der er masser af charmerende byer at udforske på Algarvekysten, her Faro. Foto: KOBU AgencyUnsplash

Algarvekysten – mere end sol og sand

Selvom Algarvekysten primært er kendt for sine fantastiske strande, kan du også se frem til mange andre spændende oplevelser og aktiviteter. Jeg vil derfor anbefale, at du i løbet af ferien tager dig tid til at udforske Algarvekystens mangfoldige landskaber og kulturelle rigdomme.

En af de mest oplagte aktiviteter på en rejse til Algarvekysten er at udforske de charmerende kystbyer. Besøg f.eks. den historiske by Faro, hvor du kan slentre rundt inde bag de gamle bymure og udforske smalle gader fyldt med farverige huse og traditionelle markeder. Gå en tur langs marinaen og nyd den livlige atmosfære, mens du nyder lækker lokal mad på en af de mange restauranter.

>> Cataplana – smagen af Algarve

For naturelskere er Ria Formosa Nationalpark et must-see. Dette beskyttede område strækker sig langs kysten og byder på et rigt fugleliv og enestående økosystemer. Tag på en bådtur gennem de naturskønne laguner og kanaler. Her er der gode chancer for at flamingoer, ørne og andre sjældne fuglearter. Du kan også leje en cykel og udforske de smukke stier og stier, der fører dig dybt ind i den naturskønne park.

For de eventyrlystne er der også spændende vandsportsaktiviteter at prøve på Algarvekysten, ikke mindst surfing. Er du nybegynder, er der mange steder at få undervisning. Det er en uforglemmelig oplevelse, når du “fanger” din første bølge på en af de fantastiske surfstrande som for eksempel Sagres eller Arrifana. Tager du med på en af bådturene til de imponerende grotter langs kysten, kan du med lidt held se delfiner og hvaler undervejs. Det er også et ferieminde, man husker i mange år.

Uanset om du er på udkig efter en ferie fyldt med kulturelle oplevelser eller ren afslapning i vandkanten eller en blanding af begge dele, vil Algarvekysten ikke skuffe!

Book en billig rejse til Algarvekysten med hotel og flybillet

Det er ikke kun de gode badestrande, som gør Algarve til et af Europas mest attraktive rejsemål. Du kan læse mere om de mange andre seværdigheder og attraktioner i regionen her på bloggen.

Er du allerede klar til at bestille din rejse til Algarvekysten? Hos Escapeaway kan du let bestille en pakkerejse, der inkluderer et af vores håndplukkede hoteller og flybilletter med rutefly til nettets bedste priser. Hos os har du desuden mulighed for at supplere med en lejebil. Når du booker sådan en pakkerejse, er du naturligvis sikret af rejsegaranti.

>> Se alle vores rejser til Algarvekysten

Tags fra artiklen
,
Skrevet af
Mere fra Marie B.

Champing – tilladt at snorke i kirken

Har du også normalt svært ved at holde øjnene åbne under gudstjenester?...
Læs mere