Her er det blevet billigere at holde ferie

Argentina gletsjer
Los Glaciares National Park i Argentina. Foto: Jorge Láscar, CC.

Har du overvejet at tage på storbyferie i London, er det måske nu du skal slå til. Se her hvorfor Storbritannien, Mexico og Argentina lige nu er interessante rejsemål for den prisbevidste rejsende.

Valutakurser og inflation

Ønsker du at finde et rejsemål, hvor dine feriepenge rækker længst muligt, er det naturligvis ofte lande med et lavt lønniveau, du skal kigge mod. Men også for en andre rejsemål, kan udviklingen i valutakurs og inflation gøre ferien markant dyrere eller billigere inden for relativt kort tid.

Rejser du for eksempel til et land, hvor den lokale valuta det sidste år er faldet meget i værdi, kan man umiddelbart forvente at få ekstra meget for sine penge. Men “gevinsten” kan dog blive udlignet, hvis der samtidig har været så stor inflation, at priserne er steget tilsvarende.

Internetmagasinet Vox har udregnet et ‘ferieindeks’, som viser hvilke rejsemål, der er blevet billigere at besøge i forhold til for et år siden.

Billigere i Storbritannien

Det voldsomme kursfald i forbindelse med folkeafstemningen om udmeldelse af EU (Brexit) kombineret med en (endnu) lav inflation har gjort Storbritannien til et attraktivt rejsemål, hvis du vil have ekstra meget for dine pund.

Har du længe drømt om at udforske Sydamerika, er det ifølge Vox i Mexico og Argentina, at du lige nu har chance for at gøre en god handel. Til gengæld er det blevet dyrere at holde ferie i Brasilien, hvor en for turister ugunstig valutaudvikling og stor inflation gør, at du må regne med at få næsten 24 % mindre for dine medbragte feriepenge end sidste år, mens du til sammenligning kan få 22 % mere i England.

Ferieindekset fra Vox viser derudover, at udviklingen det sidste år har især har været ugunstig for dig, som planlægger en rejse til Island eller Japan. Du kan se den fulde liste over de 48 undersøgte land hos Vox.

Ingen grund til dårlig samvittighed

Ifølge Vox skal du ikke føle dårlig samvittighed over at udnytte et lands dårlige økonomi til at holde en billig ferie. Faktisk kan øgede indtægter fra turisme udgøre en tiltrængt saltvandsindsprøjtning i en svær tid.

Tjek vores destinationsbeskrivelser, hvis du mangler inspiration, og brug derefter søgemaskinen her på siden til at finde din næste ferie.

Mere af Mikkel Krohne-Sørensen

Sanssouci – besøg et kongeslot ved Berlin

Skal du på en rejse til Berlin? Så overvej at lægge et...
Læs mere

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *