Bozcaada vil trække feriegæster fra hele verden

Bozcaada
Alene strandene på Bozcaada kan nok trække mange besøgende til. Foto: Maurice King, CC BY 2.0.

Den tyrkiske ø Bozcaada (måske bedre kendt under sit græske navn Tenedos) i Ægæerhavet har længe været et hit blandt tyrkerne som feriested, men nu har den smukke og historisk og kulturelt vigtige ø ambitioner om at trække besøgende til fra andre lande også.

Kultur og natur

Bozcaada-øen i den nordlige del af Ægæerhavet er således begyndt at arbejde målrettet på at trække europæiske feriegæster til. Øen er allerede populær blandt gæster fra det tyrkiske fastland – faktisk er kun ti procent af turisterne på øen udlændinge nu.

De udenlandske turister skal lokkes til øen med kulturelle tilbud og naturoplevelser af høj kvalitet.

Vil udvide sæsonen

Ud over at trække flere udenlandske turister til øen, håber turistorganisationer på øen at kunne udvide feriesæsonen ved at satse på kulturelle og historiske oplevelser. For tiden kommer der kun feriegæster i de varmeste måneder, hvor badevandet frister med behagelige temperaturer.

Formår øen at komme fri af sit “strand, sol og bade”-image, vil der både komme flere internationale gæster, og øen vil nyde godt af feriebesøg en væsentlig større del af året. Man kan jo sagtens nyde øens historie og kulturelle seværdigheder, selvom vandet er blevet for køligt til en svømmetur.

Smuk natur og økoturisme på Bozcaada

Ud over den kulturelle satsning vil Bozcaada fremover også slå mere på den smukke natur, øen er velsignet med. Og det gælder ikke kun de i forvejen meget populære sandstrande med turkisblåt vand. Bozcaada har en del nærmest uberørt natur og et interessant dyre- og planteliv.

Håbet er naturligvis, at Bozcaada kan ride med på den bølge af økoturisme og kulturrejser, der for tiden har ramt ferie- og rejsebranchen. Det gælder om at kunne give gæsterne oplevelser, der rækker ud over solbadning – men samtidig skal de grundlæggende ting som godt vejr og gode strande også være på plads, og det er de på Bozcaada.

Bozcaadas vinruter og madkultur

Bozcaada kan også lokke med sin egen vinproduktion, og på øen planlægger man vinruter til de forskellige vinområder på øen, så gæsterne dels kan smage på de gode sager og dels med egne øjne bevidne, hvordan vinen produceres lokalt.

Endelig er der en festival for den lokale mad og drikke, som skal forløbe hvert år den 14. september. Den lille hyggelige ø Bozcaada skal nok blive et hit blandt internationale feriegæster de kommende år.

Tags fra artiklen
Skrevet af
Mere fra Marie B.

Champing – tilladt at snorke i kirken

Har du også normalt svært ved at holde øjnene åbne under gudstjenester?...
Læs mere