Brasiliens største seværdigheder – meget mere end OL

Ipanema Brasilien
Ipanema-stranden er en af de mest kendte attraktioner i Brasilien, men det store land har meget andet at byde på. Foto: Marcos Fernandes, CC.

Der er nu kun få dage til, at OL i Rio de Janeiro starter. Tusindvis af atleter og tilskuere fra hele verden er allerede rejst til Brasilien for at deltage i årets største sportsbegivenhed. Læs her hvad du – udover OL – bør opleve i Sydamerikas største land.

Storslået natur og sambarytmer

Når OL-faklen om kort tid løbes ind Rio, markerer det ikke blot starten på to uger med sport i absolut verdensklasse. Det er også starten på en periode, hvor Brasilien og i særdeleshed Rio de Janeiro vil blive markedsført som rejsemål til milliarder af tv-seere i hele verden.

Rejser du til Brasilien, er den smukke kystby dog langt fra det eneste, du bør opleve.

Højdepunkter på en rejse i Brasilien

Brasilien som kun er lidt mindre end Europa, byder udover en varm, livsglad befolkning på en enorm variation i landskaber og klima. Inden for landets grænser kan du således både opleve den tætte, fugtige regnskov omkring Amazonfloden og halvtørre savanner på Den Brasilianske Højslette.

Her er ikke høje bjerge, men til gengæld kan du glæde dig til fantastiske palmestrande med tillokkende blåt vand.

Livet i byerne
Rio’s Cobacabana strand, Kristusfiguren, Sukkertoppen og naturligvis det farvestrålende karneval er kendt af de fleste. Men der er mange andre interessante byer at besøge på en rejse i Brasilien.

Tag for eksempel til charmerende Salvador, hvor landets fortid med slavehandel betyder, at hovedparten af byens to millioner indbyggere har afrikansk blod i årerne. Det giver byen en unik atmosfære og spændende kultur med masser af liv, musik, sang og dans. Byen er for eksempel kendt for den særlige kampdans capoeira.

Mange vil også have hørt om Manaus, som hovedstad i den brasilianske stat Amazonas. Selvom denne storby i sig selv rummer flere seværdigheder, er det placeringen ved Rio Negro floden tæv ved mødet med Amazonfloden, som gør byen mest interessant. Herfra kan du tage på udflugter ind i fantastiske Amazonas.

Den enestående natur
Netop de enestående naturoplevelser er dog for mange rejsende højdepunktet på en rejse i Brasilien.

Udover en tur ind i amazonas er Pantanal, verdens største vådområde, et oplagt mål for naturelskere. Her i området op imod Bolivia og Paraguay findes et unik dyreliv med store fugleflokke, kaimaner, og den berømte kæmpegnaver, flodsvinet. Dette store vådområde er ikke så kendt ude i verden som Amazonasjunglen, men der faktisk som regel større chance for at se dyrelivet her.

Mange vælger også at lægge vejen forbi Foz do Iguaçu, et af verdens største vandfald. Det imponerende syn på grænsen mellem Brasilien, Argentina og Paraguay kan tage pusten fra de fleste.

Billigere end nogensinde

Selvom optakten til den store sportsbegivenhed har været præget af en del negative historier om zikavirus og ikke mindst OL-arrangørernes problemer med at blive færdige til tiden, er der flere grunde til at besøge Brasilien netop nu.

For danske turister betyder de seneste års store fald i real’ens værdi, Brasiliens valuta, således at det nu er billigere at være turist i OL-landet end nogensinde før.

Sikkerhed i Brasilien

De fleste turister har en problemfri rejse i Brasilien, men alligevel er det klogt at tage lidt forholdsregler.

“Sikkerheden er blevet meget bedre de sidste syv år. Men jeg vil stadig fraråde folk at bære værdigenstande som kameraer og smykker alt for åbenlyst. Om aftenen bør man undgå mørke steder og hellere køre i taxa end at gå rundt på ukendte steder”, siger formanden for De Berejstes Klub, Søren Fodgaard.

Udenrigsministeriets rejsevejledningen for Brasilien finder du her

Du kan finde desuden finde en guide fra forbrugerorganisationen Forbruger Europa med gode råd til at få en sikker rejse og en god oplevelse ved OL i Rio. (Som også gælder andre rejser til Brasilien)

Du kan følge de danske OL-deltagere på Danmarks officielle OL-site

Tags i artiklen
Mere af Mikkel Krohne-Sørensen

Tid til lovgivning om benplads i fly?

For at få plads til flest mulige passagerer har mange flyselskaber de...
Læs mere

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *