Breaking Bad skabte ferieboom i Albuquerque

Breaking Bad bilvask
Fans vil straks genkende bilvasken fra Breaking Bad. Foto: Anna Irene, CC BY-SA 2.0.

For få år siden var der næppe mange uden for New Mexico i USA, der kendte den amerikanske provinsby Albuquerque – med undtagelse af varmluftballonsentusiaster. Men det har den amerikanske hitserie Breaking Bad lavet om på. Nu kommer der feriegæster fra hele verden for at opleve den by, der danner kulisser for deres yndlingsserie.

Breaking Bad Tour

Oprindeligt frygtede turistorganisationer i Albuquerque at serien Breaking Bad, der handler om narkotika, ville skade byens ry og skræmme turister væk. Men i stedet har serien skabt et turistboom, og byens forretningsdrivende har været hurtige til at udnytte den nyvundne berømmelse.

Der er ture rundt i byen, så man kan opleve de forskellige lokations fra serien i virkeligheden, man kan købe slik, der skal forestille “meth”, som er det stof serien omhandler, og så er der naturligvis masser af merchandise fra serien på hylderne. Ja, man kan enddog købe badesalt formet som små , blå meth-krystaller. Vil du følge den vejledende “Breaking Bad Tour”, som er 140 km lang, kommer du forbi 26 af de vigtigste filmlokationer fra serien. Det er en rute, som du bør afsætte det meste af dagen til. I weekenden anbefales det at starte tidligt for at undgå den værste trængsel af fans.

Festival for varmluftballoner

Ind til Breaking Bad blev et seriehit, var Albuquerque mest kendt for den kæmpefestival for varmluftballoner byen er vært for hvert år i oktober. Og det er da også stadig det bedste tidspunkt at besøge byen på – for det er vitterligt en enestående oplevelse.

Det er endda muligt at bestille en plads ombord på en af de mange varmluftballoner selv. På den måde får du mulighed for at se Albuquerque og New Mexico fra oven. Området er perfekt til ballonflyvning. Det er ikke tilfældigt, at Albuquerque er blevet et el dorado for ballonflyvere.

Fra ballonen kan du se Sandia-bjergene øst for Albuquerque og den berømte flod Rio Grande, der løber gennem Albuquerque fra nord til syd.

Oplev New Mexico

Albuquerque er en god base, hvis du vil leje en bil og udforske den fantastiske natur i New Mexico. Denne stat i USA, der ellers ikke er blandt de mest kendte, har en hel masse at byde på. Særligt hvis man er fascineret af de klassiske “western”-landskaber, er New Mexicos natur uovertruffen.

Nolge højdepunkter i New Mexicos ørken er: White Sands som nok er mest berømt og et nationalmonument i USA, nationalparken Carlsbad Caverns med nogle fantastiske grotter og drypstenshuler, bjergtinden Wheeler Peak i over 4 kilometers højde og endelig Shiprock som du kan se på billedet.

Tags fra artiklen
Mere fra Louise Laurenius

De bedste mandler kommer fra Sicilien

Køber du en pose mandler i et dansk supermarked, er det sandsynligvis...
Læs mere