Bulgariens guldkyst

Nessebar
Den gamle vindmølle i Nessebar, "Sortehavets perle". Foto: TheSisters, CC.

Bulgarien er efterhånden et velkendt ferieland. Mange danskere forbinder landets Sortehavskyst med unge mennesker på drukferie. I virkeligheden tilbyder området en bred vifte af feriemuligheder.

Badeferier på smukke hvide sandstrande, aktive ferier med masser af vandsport, kulturrejser med besøg til årtusinder gamle velbevarede ruiner, familieferie med delfinshows og børn der hviner af fryd, afslapning og god mad.

Alt det og meget mere kan en ferie på Bulgariens sortehavskyst tilbyde. Og så er priserne i Bulgarien lave i sammenligning med andre steder i Europa.

Det er nok især sol, varme og billig alkohol, der tiltrækker tusindvis af unge danskere, der hvert år gæster særligt området kaldet Sunny Beach. Det er da også Bulgariens største resort, og her kan de unge slå sig løs i et utæmmet natteliv.

Sunny Beach har selvfølgelig alle den slags hurtige forlystelser, man forventer af et ferieområde langs stranden, men også vandland og andre aktiviteter for børn, unge og familier. Men du skal heller ikke ret langt uden for resortet for at finde seværdigheder for voksne i den absolutte verdensklasse.

Nessebar – en rejse til fortiden

Få kilometer syd for Sunny Beach ligger Sortehavets væsentligste og måske også smukkeste seværdighed. Det er byen Nessebar – også kendt som “Sortehavets perle” og “Sortehavets Dubrovnik”. Selvom byen stadig i dag fungerer som “almindelig” by, er den dog også et slags kæmpemæssigt frilandsmuseum.

Nessebar er mere end tre tusind års historie spillevende foran dine øjne. De mange forskellige gamle bygninger, mange af dem meget velbevarede, vidner om den lange og omskiftelige historie i området. Flere store imperier har gennem tiderne haft deres frontlinjer her, hvorfor man byggede kraftige og holdbare strukturer.

Nessebar kom på UNESCO’s Verdensarvsliste allerede i 1983. Det er meget tidligt for området og vidner om Nessebars enestående status.

Storbyferie langs Sortehavskysten

Der er også gode muligheder for at komme lidt på storbyferie langs Bulgariens Sortehavskyst. Her er den største by Varna, som ligger tæt ved det store resort Golden Sands. Det er en meget smuk by. Varna er Bulgariens sommerhovedstad. Stedet hvor mange bulgarere selv tager hen på sommerferie.

Varna har dejlige strande, en dejlig “havpark”, hvor du kan få lidt skygge under træernes blade. Og så har byen en del kuturelle seværdigheder. Blandt andet nogle af de bedst bevarede romerske bade i denne del af verden. Byen har også et delfinarium med liveshows. Lige noget for børn i alle aldre.

Burgas er den anden store bulgarske by på Sortehavskysten. Med knapt en kvart million indbyggere er den en livlig by året rundt. Den ligger tættere på Sunny Beach end Varna – og også tæt på Nessebar og Sozopol, sidstnævnte er en anden billedskøn oltidsby.

Tags i artiklen
Skrevet af
Mere af Mikkel H

Hvor rejser vi hen i april?

Alting blomstrer, vejret er klart og friskt – og optimismen nærmest umulig...
Læs mere

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *