Caribien – det perfekte vinterrejsemål

Caribien
Den største attraktion i Caribien: strandene. Foto: Campofant, CC0 Creative Commons.

Caribien er det perfekte sted at undslippe vinterens kulde og sne. Her er spektakulær natur, store kulturelle oplevelser og ikke mindst dejlige strande.

Vestindien – Caribiens øer

Caribien består af det Caribiske Hav, øerne og de omgivende kyststrækninger, og hører formelt set til Nordamerika. Øerne i Caribien kaldes De Vestindiske Øer, fordi Christoffer Colombus i 1492 troede han var ankommet til Indien.

Caribiens historie er da også i høj grad historien om den europæiske kolonisering af øerne, som fulgte Columbus’ første landgang. Spanien stod i første omgang for koloniseringen og dominansen i Caribien, men siden udfordrede andre europæiske lande Spaniens dominans og oprettede egne kolonier. Danmark har således også haft kolonier på de tre caribiske øer, Sankt Croix, Sankt Jan og Sankt Thomas, også kaldet De dansk-vestindiske øer.

Vestindiske øer
Holder du ferie i Dansk Vestindien, kan du udforske en særligt del af Danmarks historie –
og nanturligvis nyde ægte paradisstrande. Foto: kansasphoto, CC BY 2.0.

Caribiens variation

De fleste rejser til Caribien for at slappe af på lange palmebeklædte sandstrande ved det azurblåt vand, men Caribien har også meget mere at byde på.

Caribien rummer således en kulturel variation, som næppe overgås af nogen anden del af Amerika. Caribiens kultur er nemlig præget af en befolkning som er en blanding af afrikanske, europæiske og asiatiske efterkommere, hvor befolkningsdelen med afrikanske afstamning udgør majoriteten. Det kommer blandt andet til udtryk i de kulinariske oplevelser, hvor du kan glæde dig til lækre caribiske retter med smagfulde, lokale råvarer, hvor hver ø har særlige egnsretter.

Caribiens kulturelle variation matches af de mange typer natur og landskaber man kan opleve i regionen, som udiver de fantastiske hvide sandstrande spænder fra regnskove og høje bjerge til lavlands sletter og mangrover. Dertil kommer Caribiens fristende, krystalklare hav, hvis farverige dyreliv indbyder til oplevelsestige dage med snorkel eller dykkerture.

Caribien dykning
Der venter mange enestående oplevelser under havoverfladen i Caribien. Foto: Kfulgham84, CC BY-SA 3.0.

Lande i Caribien

De største land i Caribien er Cuba, den Dominikanske Republik, Haiti, Puerto Rico og Jamaica, som også modtager mange af områdets turister. Vil du krydre ferien med historiske seværdigheder, som har et dansk islæt? Så er det også oplagt at overveje en ferie på en af De Vestindiske Øer, der i dag hører under USA med navnet Jomfruøerne.

Bedste årstid for rejser til Caribien?

Selvom der ikke er nogen decideret dårlig årstid at besøge Caribien på, er højsæsonen dog først og fremmest november til feburar. På dette tidspunkt er dagene ikke brandvarme, og evt. regn falder i korte byger. Desuden er orkansæsonen normalt overstået på dette tidspunkt.

Der er færre turister om sommeren, men dette er også en meget varm sæson med høj luftfugtighed og sidste del af sommeren (juli til november), er desuden ofte regnfuld og med risiko for orkaner.

Hvorfor rejse til Caribien?

Dovent skygger du med hånden for øjnene og ser ud over det tyrkisblå hav, hvor små fiskerbåde vugger blidt i horisonten. Du tager endnu et sip af kokosnøddedrinken og rejser dig med kurs mod det svalende ocean. Brisen suser let i palmerne og et par eksotiske fugle skræpper op. Du føler lykken rulle i dig og glæden over at opleve dette paradis.

Det er ikke uden grund, at de Caribiske øer er et populært rejsemål for folk fra hele verden, men her er plads til alle, for området byder på mere end 7000 paradisiske øer.

Caribiske high-lights

  • • Fortab jer i historien og oplev den danske kolonitid helt tæt på
  • • Fest og farver med hede rytmer, rom i glasset og stor gæstfrihed
  • • Paradisstrande og luksuriøs afslapning
  • • Unikke dykkeroplevelser

Dansk tropehistorie i dag

De dansk vestindiske øer St. Croix, St. Thomas og St. John besøges hvert år af mange danske turister. Og det er let at blive charmeret af øernes historie, selv om den også har været barsk. Her støder I på byer som Charlotte Amalie og Christianssted og kan gå op og ned af både Nørregade og Dronnings gade. Besøg de gamle sukkermøller, muserne, som fortæller om en dansk storhedstid og nyd livet på de mange fantastiske strande. I bliver modtaget med åbne arme af de lokale og hvem ved, måske finder I en fjern, fjern slægtning?

Livsnyderi i særklasse

Den cubanske rom flyder let, mens salsa musikken spiller op til festlig og farverig dans. Smilene bliver bredere og varmen stiger i kinderne. Her leves livet med intensitet og glæde på en måde, vi ikke oplever herhjemme. Overalt mødes I af venlighed og varme. Caribien rejser byder på en afslappet og imødekommende stemning, der føles som en stor kærlig omfavnelse.

Det fantastiske ocean – både under og over overfladen

Tag på dykkereventyr under den blå overfalde, hvor en verden af farvestrålende fisk og koraller venter. Udforsk gamle skibsvrag og mærk spændingen stiger, for hvad det gemmer af hemmeligheder. Nyd solnedgangen langs vandkanten med tæerne begravet i det kridhvide sand og din elskede ved hånden.

Tags i artiklen
Skrevet af
Mere af Mikkel H

Efesos – Tyrkiets mest imponerende ruinby

Af Tyrkiets mange historiske seværdigheder hører oldtidsbyen Efesos i den vestlige del...
Læs mere

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *