Coimbra – en af Europas skjulte perler

Coimbra Portugal
Sæt god tid af til at gå på opdagelse i universitetets gamle bygninger og det tilhørende bibliotek.

De fleste har hørt om Lissabon og Porto, men ofte kniber det med kendskabet til en af Portugals ældste byer, Coimbra. Det er en skam, da den smukke universitetsby har samme charmerende, historiske atmosfære. Det er ikke uden grund at Coimbra kaldes for en af de bedste skjulte perler i Europa.

Portugals gamle hovedstad

Coimbra som i over 100 år var kongeriget Portugals hovedstad, er en af landets ældste byer. Går du en tur i den gamle bydel ovenfor Rio Mondego, ser du da også overalt sporene af den betydning, byens plads i portugisisk historie.

Den rige historie som stadig fornemmes i byens atmosfære, er uden tvivl en af grundene til, at brancheorganisationen ‘European Best Destinations’ har givet Coimbra en plads på deres liste over de bedste skjulte perler i Europa.

Coimbra torv
Coimbras torve indbyder til afslappende cafe-besøg. Foto: Luca Boldrini, CC BY 2.0.

En international studieby

En af de største historiske seværdigheder i Coimbra er universitetet, der blev grundlagt helt tilbage i 1209. Universitetet, som dermed er et af de ældste i verden, sætter stadig sit tydelige præg på byen både i form af de flotte gamle bygninger og i kraft af de mange studerende, som kommer hertil fra hele verden. Universitets betydning for bylivet ses blandt andet ved festivalen ‘Queima das Fitas’, der er en af årets største kulturelle begivenheder. Festivalen markerer studieårets afslutning med et væld af koncerter og andre festlige aktiviteter. En fast bestandel ved byfesterne er fadoen, den særlige musikgenre der mest forbindes med Lissabon, men som også findes i Coimbra. Den lokale udgave er eftersigende kendetegnet ved at være lidt mere melankolsk.

Besøger du Coimbra i sommerferien, er det en god lejelighed til at gå på opdagelse i universitetets gamle bygninger og det tilhørende imponerende bibliotek. Universitetet i Coimbra er ganske velfortjent optaget på UNESCO’s liste over verdensarv.

Gå heller ikke glip af byens smukke katedral og den botaniske have. Vil du se byen fra en lidt anden vinkel, kan du tage en bådtur på floden. Rejser du med børn? Så kan det anbefales at besøge lilleputlandet Portugal dos Pequenitos Children, hvor landets mest kendte monumenter og bygninger er genskabt i miniatureform. Slut eventuelt en oplevelsesrig dag af på en af de mange restauranter og barer ved flodbreden, hvor du kan nyde solnedgangen.

Aveiro
Aveiro, Portugals svar på Venedig. Foto: uroburos, Creative Commons.

En god base for en oplevelsesrig ferie i Portugal

Coimbra er et populært mål for en-dagsturister, og mange afsætter faktisk kun nogle få timer til deres besøg. Det bør du ikke gøre, for så går du glip af meget. Du kan sagtens få et et par dage af ferien til at gå med at fordybe dig i Coimbras seværdigheder og på at nyde byens stemning.

Derudover har Coimbra en god beliggenhed for at udforske det centrale Portugal med talrige interessante udflugtmål, der ligger inden for en times kørsel. Det tager lidt længere tid, hvis du vil køre en tur til Porto, som ligger omkring 100 km mod nord i fugleflugt eller Lissabon 170 km mod syd. Det er dog ikke længere end du kan nyde godt af deres mange kulturelle seværdigheder og oplevelser.

Blandt de nære udflugtsmål du ikke må gå glip af, hvis du holder ferie i Coimbra, er ruiner af den romerske by Conímbriga. Det tager ikke meget mere end 20 minutter, at køre ud til dette fascinerende område med nogle af de bedst bevarede romerske ruiner i Portugal. Her ligger også et lille museum, som rummer mange interessante fund.

Er det historiske seværdigheder, der interesserer dig mest, er der talrige spændende byer inden for kort afstand af Coimbra. Montemor-o-Velho, Aveiro og Tomar.

Rejser til Coimbra

Vil du selv opleve en af Europas bedste skjulte perler? Escapeaway har allerede fundet de bedste hoteller i og omkring byen, hvor du får en perfekte base.

Læs mere om rejser til Coimbra

Tags fra artiklen
Skrevet af
Mere fra Marie B.

Champing – tilladt at snorke i kirken

Har du også normalt svært ved at holde øjnene åbne under gudstjenester?...
Læs mere