Cortes de Cima – en amerikansk-dansk drøm går i opfyldelse

Vindruer
Både inde i landet og ude ved kysten er der gode forhold for vindyrkning i Alentejo.

I Alentejo ved landsbyen Vidigueira fandt danskeren Hans Kristian og hans amerikanske kone Carrie i 1988 deres 380 ha store drømme-landejendom ”Cortes de Cima”. De havde en drøm om at producere vin og har vist sig at have gode evner for det.

Flotte anmeldelser til Cortes de Cima

De satsede på at dyrke røde druer på jorden omkring deres landejendom i Alentejo til trods for, at de blev frarådet det af mange lokale, der hovedsagelig havde tradition for at dyrke hvide druer i området. De trodsede dg også den lokale lovgivning, der forbød indføring af Syrah-druen fra Rhône-dalen i Portugal ved at ”små-smugle” den fra Frankrig og plantede den på deres gård. De første flasker blev aftappet i 1998 med navnet ”Incógnito” – hvilket betyder ”Ukendt” på dansk. Vinen opnåede hurtigt positive anmeldelser og respekt i Portugal og vandt guld- og sølvmedaljer i London, Bruxelles og Bordeaux.

Efter at have helliget sig de røde vine i to årtier kastede ægteparret sig i 2008 også over dyrkningen af hvide vine ved at tilplante 40 ha på Alentejos atlanterhavskyst nær Vila Nova de Milfontes, hvor forholdene er ideelle til dette formål.

Cortes de Cima har siden sin grundlæggelse sørget for en bæredygtig drift og bruger fx biologisk gødning og solenergi.

Læs mere om Cortes de Cima

Besøg Cortes de Cima

Vil du besøge Cortes de Cima på en rejse til Portugal, er det en god ide at bestille tid og langt den nemmeste måde er at bestille en billeje. Fra Lissabon skal du regne med ca. 2-3 timers kørsel, men det er naturligvis oplagt at bestille et hotel i nærheden af vingården. Mange besøger Cortes de Cima er på en bilrundrejse, hvor man bor på de kendte pousadas eller de mange små og charmerende quintas, som man finder over hele Portugal.

Tags i artiklen
Mere af Lars Henriksen

Gironas madkultur blandt verdens bedste

Girona er berømt for sine mange fremragende restauranter, der flere gange har...
Læs mere

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *