Derfor forsvinder din kuffert på flyrejsen

Lufthavn
Læs om de mest almindelige grunde til at din kuffert ikke når frem, og hvad du selv kan gøre for at forhindre det.

Mange flyrejsende kan nikke genkendende til den bekymring der opstår, når man efter ankomst forgæves spejder efter sin kuffert på bagage-karusselen.

Her kan du læse om de mest almindelige grunde til at din kuffert ikke når frem, og hvad du selv kan gøre for at forhindre det.

Destinations-mærket ryger af

Det går typisk galt allerede når bagagen checkes ind. Den mærkat, som sættes på bagagen kan f.eks. være printet så dårligt, at den er ulæselig, eller den bliver ved et uheld revet af kufferten umiddelbart efter den kører ned ad båndet.

Da bagagepersonalet længere fremme i systemet ikke kan se hvor din kuffert skal hen, bliver den sat til side. Har du samtidigt glemt at udfylde navneskiltet, er det kun udfra din beskrivelse af bagagen personalet kan finde frem til den. Det kan tage tid, og du må i bedste fald klare dig de første dage af din ferie uden din bagage.

Du glemmer at tage din bagage med

Det lyder utroligt, men tilsyneladende er det ikke unormalt, at folk bliver så distraheret ved ankomsten på destinationen, at de helt glemmer at tage deres bagage med fra bagage-karusselen.

Bagage, som kører i uendelig rotation på karusselen, bliver efter noget tid sat til side af personalet, og forhåbentligt vender passageren tilbage efter det senere.

Forkert destinationskode

Indtaster personalet ved check-in den forkerte destinationskode på mærkaten, er det potentielt en alvorlig fejl, som kan få din kuffert til at forsvinde op i den blå luft, hvis du ikke har sørget for at forsyne den med navn.

En forkert destinationskode sender kufferten til en helt anden lufthavn end den du ankommer til, men er der navn på kufferten kan den efterlyses og vil nok blive fundet.

Bagagen kommer med det forkerte fly

Selv med korrekt destinationskode kan der ske en menneskelig fejl, som betyder at din kuffert ryger i den forkerte bagagevogn og dermed det forkerte fly.

Problemet er dog mindre alvorligt, da personalet på destinationen sandsynligvis vil se, at den efterladte kuffert er endt det forkerte sted, og sørge for den bliver sendt videre til dig.

Hvad kan du selv gøre?

Tjek selv mærkaten: Bed om at få lov til at se den mærkat, der sættes på din bagage, og tjek, at det er den rigtige destination. Det er især vigtigt, hvis du skal mellemlande, og går ud fra at bagagen automatisk bliver sendt videre til din endelige destiantion.

Sæt kontaktoplysninger på bagagen: Noget af det vigtigste, du selv kan gøre, er at sørge for at forsyne bagagen med navn, adresse og telefonnummer. Læg også de samme oplysning på en seddel inde i bagagen.

Dokumentér indholdet: Kan du beskrive nøjagtigt hvad din bagage indeholder med et billede, er det nemmere at finde den, og kan også bruges i forbindelse med et erstatningskrav.

Pas på remme: Sørg for, at der ikke er løse remme eller snore, som kan hænge fast i bagagebåndet.

Lav en personlig stil: Det er nemmere for personalet (og dig selv) at spotte en kuffert, som har et specielt kendetegn, f.eks. et kulørt klistermærke, end hvis den ligner alle de andre sorte og mørkeblå kufferter.

Det går som regel godt

I betragtning af mængden af bagage der dagligt fragtes verden rundt med fly, er det dog heldigvis kun en meget lille del som kommer på afveje, og et endnu mindre antal som helt forsvinder.

Mere af Lars Henriksen

Oplev charmerende Lyon

Lyon er kendt for sin storartede mad, sit universitet, sin fremragende gastronomi...
Læs mere

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *