Douro – Portugals portsvinshjerte

Douro
Douro-dalens karakteristiske vinmarker.

Douro-dalen ligger i det nordlige Portugal – nærmere bestemt 120 km fra kysten, og udgør hjertet af landets portvinsproduktion. Selve floden er 900 km lang (heraf 215 km i Portugal). Floden danner med dens bjergrige og skiferjordsskrånede terrasser langs bredden, et idyllisk landskab dekoreret med vinstokke, som bør opleves, hvis du rejser til Nordportugal.

Douro hotel
Douro-dalen er det ideelle rejsemål for par og andre, som ønsker afslapning i idylliske omgivlser.

Besøg vingårde i Douro-dalen

Der er mange muligheder for at opleve Douro-dalen, lige fra at overnatte på de mange vingårde, hvor man samtidig kan komme tættere på tilblivelsesprocessen, til de mange lokale portvins-firmaer som tilbyder, at man besøger deres gårde og smager på deres vine.

Man kan også tage toget langs Douro flodens bredder fra Peso da Régua til Pinhão eller Tua. Der er sejlture af forskellige varigheder, og her kan man bl.a. også opleve Vila Nova de Foz Coa med de fascinerende hulemalerier.

Læs også om en uforglemmelig togrejse gennem Douro-dalen.

Flod og bro i Douro-dalen
Vil du udforske dalen på én dag, kører der et tog gennem Douro, Linha do Douro, som varmt kan anbefales.

Douro-dalens frugttræer

Men Douro-dalen er ikke kun vin. Klimaet i regionen gør, at man nogle steder mærker middelhavets indflydelse, hvilket betyder, at landskabet i området er flot ”pyntet” med mandel-, oliven-, citrus- og figentræer.

Høsten starter som regel i begyndelsen af september og strækker sig hen mod midten af oktober. En del af området i Douro-dalen er siden 2001 beskyttet af UNESCO.

Tags fra artiklen
Skrevet af
Mere fra Marie B.

Champing – tilladt at snorke i kirken

Har du også normalt svært ved at holde øjnene åbne under gudstjenester?...
Læs mere