Vil du være verdensmester i at rejse?

Rejseudstyr
Har du en ustyrlig rejselyst? Så er dette måske den helt rette konkurrence for dig.

Der findes faktisk et verdensmesterskab i at rejse. Det afholdes hvert år fra midt april til og med den første uge i maj med start og slut et sted i Nordamerika. Dette er ifølge arrangørerne generelt den bedste årstid at rejse.

Mesterskabet kaldes The Global Scavenger Hunt, løst oversat Jorden rundt på skattejagt. Og hvert år er der stor opmærksomhed omkring begivenheden, der har været afholdt siden 2002.

Deltag selv

Du kan selv melde dig til mesterskabet her, hvis følgende udfordring lyder fristende:

På godt tre uger bliver du sendt til ti forskellige lande. Du kender ingen af dem på forhånd. Du skal så klare dig selv undervejs helt uden hjælp.

Mesterskabet vinder du kun, hvis du og din makker (15 tomandshold deltager) klarer jer godt inden for alle de forskellige discipliner, der blandt andet indebærer at skulle kunne komme rundt stort set uden penge, overvinde sprogbarrierer, m.m.

Du skal også have sans for kulturelle forskelle og undgå at overtræde de lokales forskelligartede skikke og traditioner. Du skal have tålmodighed og kunne bære dig diplomatisk ad, når det gælder i pressede situationer.

Kort sagt, skal du for at vinde være en rutineret rejsende. Og dertil have en del talent for menneskelig interaktion.

Lang tradition for rejsekonkurencer

Synes du, en konkurrence i at være den bedste rejsende lyder mærkelig, så tænk lidt over de mange klubber, der eksisterer for eventyrere og rejsende. Her hersker en venskabelig konkurrenceånd blandt medlemmerne.

Det handler ofte om at have besøgt mange lande og set steder, hvor få kommer frem. Men der har også altid været deciderede konkurrencer for rejsende.

Mest berømt er nok et eksempel fra litteraturen i Jorden rundt i 80 dage af Jules Verne, hvor der sættes 20.000 engelske pund på højkant i et væddemål.

En verdensomspændende rejsebegivenhed

The Global Scavenger Hunt, hvor vinderen får en jordomrejse, er med årene blevet en væsentlig rejsebegivenhed, som også tiltrækker deltagere af alle aldre og nationaliteter trods deltagergebyret på $12.500 pr. person. Der har ved de seneste udgaver været ansøgninger om at deltage fra mere end 60 lande.

Indtil videre har amerikanere, canadiere og New Zealændere fyldt mest på vinderskamlen. Men vi er også et meget berejst folkefærd herhjemme, så måske er det på tide, at en dansker kommer til tops på podiet!

Skrevet af
Mere af Mikkel H

Hvor rejser vi hen i april?

Alting blomstrer, vejret er klart og friskt – og optimismen nærmest umulig...
Læs mere

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *