Efterårets klassiske storby-rejser i Sydeuropa

Peterspladsen i Rom
Rom er én af storbys-klassikerne, som med fordel kan nydes i efteråret

Der er jo en grund til, at de gode, gamle ferieklassikere er blevet netop klassikere. Det er de, fordi de levererer varen. År ud og år ind har de givet i titusindvis af danskere gode ferieminder og dejlige rejseoplevelser. Som man siger; der er ingen grund til at ændre på en god opskrift.

De fleste af efterårets rejseklassikere ligger i Sydeuropa. Her er der nemlig stadigt varmt og solrigt langt ud på efteråret. Men ikke så stegende hedt, som det kan være i sommermånederne. Og som regel er efteråret også mindre overbefolket.

Landene omkring Middelhavet kan takket været det omgivende lune havvand holde på varmen helt frem til slutningen af november, hvor det for længst er blevet koldt, blæsende og regnfuldt i Danmark. På intet tispunkt er kontrasten større. Det giver god mening at tage på ferie til Sydeuropa i efteråret.

Barcelona er bedst i efteråret

En af efterårets europæiske rejseklassikere er ubetinget Barcelona, der nyder godt af sin beliggenhed helt ud til Middelhavet. Selv i november måned kommer dagtemperaturerne op på næsten 20 grader, og både september og oktober har temperaturer, der minder om godt sommervejr i Danmark.

Vi du for alvor rundt i Barcelona og opleve den flotte arkitektur og se de mange dejlige parker, så er efteråret at foretrække. Sommeren kan blive lidt for varm til megen fysisk aktivitet og traven rundt i gaderne. Ud på efteråret bliver der også bedre plads ved byens mange verdensberømte seværdigheder som for eksempel La Sagrada Familia.

Læs mere om rejser til Spanien.

Alle veje fører til Rom – også i efteråret

En anden europæisk storby, som er som skabt til efterårsferien, er Italiens hovedstad Rom. Også her er temperaturerne optimale i forhold til en aktiv ferie med masser af sight-seeing i september, oktober og det meste af november. Byen ligger ikke langt fra Italiens middelhavskyst og temperaturen ligger omkring de tyve grader om dagen i oktober.

Rom byder på en endeløs række af historiske seværdigheder. Det er svært at komme på en anden by, der har mere at fremvise i denne kategori end Rom. Om efteråret er der mindre overfyldt af turister ved seværdighederne end i sommermånederne, så fornøjelsen er endnu større.

Læs mere om rejser til Italien.

Athens efterår

Athen har temperaturer i efteråret, der tåler sammenligning med både Rom og Barcelona. Dagtemperaturer omkring de 20 grader gør det til en sand fornøjelse at traske rundt i de historiske områder, som Athen er så rigt på.

Athen er omgivet af bjerge og bakker, og om sommeren er det ofte for varmt til at okse op ad disse, men om efteråret passer temperaturen til en aktiv ferie med masser af oplevelser i det fri.

En tur op på en af de vigtigste bevarede oldtidsminder i verden, UNESCO-verdensarven Akropolis, er et godt bud på en fornøjelig og lærerig efterårsaktivitet i Grækenlands traditionsrige hovedstad.

Tags i artiklen
,
Skrevet af
Mere af Andreas

Madeira kåret til verdens bedste ø-destination

I et stærkt felt af konkurrenter vandt Madeira for anden gang prisen...
Læs mere

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *