Eventyrrejser stadig mere populære

Eventyr-turisme
Eventyr-turisme er blevet et hit

Eventyrrejser med masser af udendørs-aktiviteter og mindre ekspeditioner er blevet en populær måde at rejse og holde ferie på. Efterhånden som industrien er blevet etableret, er der også kommet mere fokus på sikkerhed – uden at elementet af eventyr forsvinder.

Eventyrturisme

På engelsk taler man om adventure tourism eller adventure travel, når rejsen eller ferien indeholder aktiviteter eller steder, der er udfordrende for deltagerne. Det handler om at komme lidt ud af sin komfortzone. Eventyrrejser eller eventyrturisme har også længe været populært blandt danskerne. Man kan sige at skiferier var eventyrrejser inden de blev mainstream.

Men for at få flere interesserede i eventyrrejser forsøger branchen at gøre dem mere sikre uden at udfordringen forsvinder. Deltagerne skal ud af komfortzonen, uden at det for alvor bliver farligt. Og det er lykkedes. Et eksempel er rafting som i starten blev anset som farligt, men som nu på grund af bedre uddannelse af guider og teknologiske fremskridt inden for sikkerhedsudstyr reelt er relativt ufarligt, men stadig ladet med fart og action.

New Zealand viser vejen for eventyrrejser

Et af de store rejsemål for eventyrrejser er New Zealand, som har været frontløber i bestræbelserne på at gøre eventyrrejser tilgængelige for så mange som muligt og gøre dem mere familievenlige. Selvom New Zealand ikke er noget kæmpestort land sammenlignet med for eksempel Australien, har New Zealand en afvekslende natur og et klima, der gør landet perfekt til eventyrrejser.

Sociale medier og teknologi øger interessen for eventyrrejser

Eventyrrejser og eventyrturismen har fået et enormt boost på grund af den teknologiske udvikling. GPS, digitale kort, sociale medier og bærbar kommunikation har gjort det både nemmere og mere sikkert med eventyrrejser.

Den stigende efterspørgsel på rejser med spænding og udfordringer har givet et helt nyt marked liv. Der er masser af sider på nettet, der handler om adventure travel. Nogle hard core eventyrrejsende vil måske mene, at den stigende popularitet tager charmen ud af eventyrrejser, men faktisk deltager mange af pionererne gladeligt i udviklingen af eventyrturismen, så endnu flere kan få den eftertragtede oplevelse af adrenalin og udfordring.

Tags fra artiklen
Skrevet af
Mere fra Marie B.

Champing – tilladt at snorke i kirken

Har du også normalt svært ved at holde øjnene åbne under gudstjenester?...
Læs mere