Få tips fra en lokal til din ferie i Norden

Trolltunga Norge
Trolltunga i Norge. Et populært mål for en vandretur. Foto: Steinar Talmoen, CC.

Mangler du ideer til oplevelser og aktiviteter i din ferie? I Sverige og Norge er det blevet lettere at komme i kontakt med lokale, som ofte har de bedste tips til uforglemmelige ferieoplevelser.

Insidertips til ferien

Uanset om du søger tips til gode små lokale spisesteder eller oversete seværdigheder, hvor du ikke skal kæmpe om pladsen med andre turister, er lokalbefolkningen ofte den bedste kilde til inspiration.

For en måned siden lancerede Svenska Turistföreningen det Svenske Telefonnummer, som alle kan ringe til og tale direkte med tilfældige lokale svenskere 24 timer i døgnet alle ugens dage. Formålet er ifølge turistforeningen, at “vise folk det rigtige Sverige – et unikt land, der er værd at besøge, med en bæredygtig turisme og en rig kulturarv.” Kampagnen har været en stor succes, og i skrivende stund har man modtaget knap 130.000 opkald.

Der er mulighed for at snakke om løst og fast, men mange benytter uden tvivl chance for at få personlige rejsetips til en ferie i Sverige.

Omkring 4.000 svenskere sidder parat ved telefonen. Da du ikke på forhånd ved hvor dit opkald havner, når du ringer til det Svenske Telefonnummer, er det en god mulighed for at blive klogere på nye dele af Sverige.

Airbnb for rejseguider?

Ved du allerede hvor i Norge, du vil holde ferie, kan du med et nyt norsk initiativ booke oplevelser udbudt af både private, som ikke nødvendigvis har turismen som hovedindkomst. Inde på Booknanook.com kan du således få kontakt med en lokalkendt, som står klar med tips og ture til de bedste natur- og kulturoplevelser i området.

Det kan for eksempel være en chance for at komme med på en guidet kajakture langs kysten af Lofoten eller komme på tur med en fotograf, der giver dig tips til at forevige ferieminderne.

Booknanook følger tidens trend, hvor nye internetbaserede aktører som for eksempel Airbnb og Uber udfordrer den etablerede rejsebranche.

Find flere rejsetips

Søger du inspiration til din næste rejse? Husk at du også her på bloggen kan finde masser af gode tips til seværdigheder og attraktioner.

Her finder du alt fra tips til de bedste restauranter i Rom til et billigt hotel i New York. Du finder således både længere rejseskrivelser og helt korte tips evt. med et link. Har du selv et godt insidertip fra din sidste rejse, er du velkommen til at skrive til os.

Tags i artiklen
,
Mere af Mikkel Krohne-Sørensen

Tid til lovgivning om benplads i fly?

For at få plads til flest mulige passagerer har mange flyselskaber de...
Læs mere

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *