Fire fede europæiske rejsemål

Ljubljana i Slovenien
Sloveniens hyggelige hovedstad Ljubljana. Foto: Nicolas Vollmer, CC.

Det kan være svært at finde hoved og hale i de mange rejsemuligheder, derfor holder mange sig til klassikerne. Men vi tør godt give fire bud på mindre kendte rejsemål i Europa, som måske med tiden kan komme på listen over foretrukne feriesteder.

De klassiske rejsemål dominerer stadig listerne over danskernes foretrukne feriesteder, men lige så langsomt lister der sig nye lande og byer ind – og nogle af dem har retning mod toppen.

Fire rejsemål på vej fremad er:

1. Polen

Polen er et fantastisk rejseland med noget af Europas smukkeste og vildeste natur. Landet har længe tiltrukket jægere og friluftsfolket, men de seneste år har andre grupper også fået øjnene op for landets natur – og byer.

Polen har en ung ånd over sig – man fornemmer et land, som er på vej frem. Det er en kærkommen følelse, som er svær at finde tilsvarende i Vest- og Sydeuropa. Polens byer blomstrer op i disse år og flere af den har en nærmest kosmopolitisk atmosfære over sig.

Hovedstaden Warszawa er måske Østeuropas mest interessante by lige nu. Her mødes øst og vest i Europa. Byen har også en interessant historie – både den nyere og ældre historie. Også Gdansk smukt beliggende ud mod Østersøen er et must.

2. Belgien

Belgien er blevet et stadigt mere populært rejsemål de senere år. Landet har utroligt meget kultur, historie og politik pakket sammen på et lille areal. Her ligger seværdighederne tæt samlet, og man keder sig aldrig.

Belgien har fremragende desserter og chokolader og noget af verdens bedste øl. De mange kulturer sætter alle deres præg på landets kulinariske udtryk, og man spiser glimrende i landet.

I år er Belgien ekstra interessant, fordi landet kan fejre 125-året for den verdensberømte kunstner Van Goghs død. Han var stærkt knyttet til både Holland, Belgien og Frankrig. Og så er det 200-året for slaget ved Waterloo, der fandt sted kun 15 km syd for Bruxelles.

3. Østrig

De fleste ser Østrig som et vinterrejsemål – det naturlige sted at tage på skiferie. Men alpelandet er også utroligt dejligt om sommeren med grønne bakker, bjergtagende højdedrag og charmerende dale.

Byens hovedstad Wien er en af verdens smukkeste og vigtigste – især hvis man er interesseret i klassisk musik. Denne by har en tidløs tyngde og en seriøsitet, grundighed og alvor over sig – nærmest noget elitært. En stærk kontrast til den lette og folkelige atmosfære andre steder i landet.

Østrig ligger lige i hjertet af Europa, og landets historiske betydning kan næppe overvurderes.

4. Slovenien

Slovenien er rosinen i pølseenden. Landet gør ikke så meget væsen af sig som sine større naboer, for eksempel Italien mod syd. Men Slovenien har utrolig smuk natur mod alperne, og har kyststrækning mod Adriaterhavet – for eksempel ved Piran, en smuk by med smukke strande.

Hovedstaden Ljubljana har godt 300.000 indbyggere og er en hyggelig by med mange kulturelle seværdigheder. Byens størrelse gør den nem at overskue og at udforske til fods – og der er aldrig langt til et godt spisested.

En rigtig perle i Slovenien er området Bled med skøn natur og et eventyrligt slot fra 1100-tallet på en lille smuk ø lige midt i de storslåede landskaber.

Mere af Mikkel Krohne-Sørensen

Kom tæt på stjernerne på De Kanariske øer

Er du en af de mange danskere, som rejser til De Kanariske...
Læs mere

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *