Forår langs Spaniens sydkyst

Nerja
Nerja er en af de manfe byer på Spaniens sydlige kyst, som lokker danskerne i foråret

På Costa del Sol bliver det aldrig rigtigt vinter, men ikke desto mindre er det forår dernede netop nu med masser af solskin og flotte farver.

Langs Andalusiens kyster er temperaturerne allerede behagelige nu med dagtemperaturer på omkring 20 grader. Mange vil nok mene, at temperaturerne nu egner sig bedre til at komme rundt og opleve de mange seværdigheder i området – om sommeren er det simpelthen ofte for varmt! Og der er nok at se – både langs kysten og inde i Andalusiens bagland.

Malaga – behageligt klima

De fleste danskere, der ankommer til Costa del Sol, lander i lufthavnen ved Malaga. Så Malaga er et naturligt sted at starte ferien i Andalusien. Malaga er en by ned til kysten med et meget behageligt klima, stort set året rundt, men mest behageligt nu i foråret og så igen til efteråret.

Malaga har meget andet end sol og strand at byde på. Kulturelt har byens lange og storslåede historie sat sit præg med både prægtige kirker og mauriske bygninger, der ligger i bakkerne omkring byen. Byens historiske centrum er hyggeligt og har flere imponerende bygningsværker, ligesom det summer af liv i det travle havneområde.

Skulle det mod forventning regne en enkelt dag, har Malaga det største udvalg af interessante og væsentlige museer i den sydlige del af Spanien. Her finder du blandt andet Picasso-museet.

Luksus og aktiv ferie ved Marbella

På Costa del Sol finder du også de mere eksklusive ferieområder, som for eksempel Marbella. Strandene ved byen er populære, og særligt ved byens berømte marina fornemmer man, at byen er hjemsted for en stor del af verdens jet-set. Selvom byen er mest kendt som forlystelsessted for de rige, har den faktisk også væsentlige kulturhistoriske højdepunkter at tilbyde feriegæsten. Blandt andet finder du her vigtige arkæologiske udgravninger.

Marbella er populær blandt både yacht-ejere og golfentusiaster, og der er flere virkelig gode golfbaner i området. Mange af de bedste golfbaner i Sydspanien ligger inden for komfortabel køreafstand.

Naturligvis er her også gode muligheder ikke bare for sejllads, men også alverdens andre former for vandsport – eller bare en svømmetur i havet, der har en passende temperatur en stor del af året. Der er gode muligheder for vandreture – både langs kysten og i bakkerne længere inde i landet ved Costa del Sol.

Flamenco og andalusisk folkesjæl

Både Granada og Sevilla kan nås med bil fra Malaga på få timer, og det åbner op for en helt anden side af Andalusien. Hovedstaden i Andalusien, Sevilla, er på mange måder indbegrebet af Spanien og utroligt smuk her i forårsmånederne (byen er for varm i sommeren – selv de lokale der er vant til sol rejser væk).

Sevilla byder på to traditionsrige begivenheder i foråret, Semana Santa og Feria de Abril.

Granada er en anden af Andalusiens vigtigste byer. Granada er især kendt for at huse Alhambra, som er en af Europas og dermed en af verdens vigtigste seværdigheder overhovedet.

Læs mere om rejser til Spanien her.

Tags i artiklen
Skrevet af
Mere af Andreas

Gå på opdagelse blandt Apuliens seværdigheder

Apuliens lange historier afspejler sig i en rig kulturarv, og området byder...
Læs mere

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *