Forbered vinterferien – ønskerejser til Mexico

Strandudsigt i Mexico
Der er masser af muligheder for at komme ned i tempo på en badeferie i Mexico. Foto: Rick González, CC.

Mexico er med god grund blevet et populært vinterrejsemål for danskerne. Landet har helt klassiske ferieområder og mere ukendte kulturrejsemål i verdensklasse.

Landet har meget at byde på. Fra storslået natur, til kulturskatte og gamle civilisationer over ægte mexicansk fest-stemning og fremragende med. Her tre bud på rejsemål i Mexico som er ud over det sædvanlige:

Acapulco

Acapulco er kendt som Mexicos fest-by nummer et. Acapulco var den første by i Mexico som blev berømt som feriested uden for landets grænser – ikke mindst fordi verdensstjerner som Elvis Presley og Frank Sinatra holdte ferie her. Acapulco har altså en gloværdig tradition for fest, farver og glamour og efter at byen en årrække gled lidt ud i glemslen, er den nu igen virkeligt blevet et trækplaster. Det er som om den gamle nærmest romantiske atmosfære fra midten af det 20. århundrede er genopstået.

Ud over strande i verdenklasse har Acapulco også flotte boulevarder, dejlige resorts, restauranter med romantiske udsigter over vandet, et storslået natteliv og en del kulturseværdigheder i den gamle bydel – ikke mindst i området ved den centrale plads, Zócalo, hvor der er liv næsten døgnet rundt. Gå heller ikke glip af fæstningen som er fra 1600-tallet eller det verdensberømte udspringsteam La Quebrada Cliff Divers.

Cancun

Sammen med Acapulco er Cancun Mexicos mest berømte ferieparadis – og det er med god grund. Næsten alt i området er indrettet på at give feriegæsterne den bedst mulige oplevelse – her er masser af seværdigheder og hoteller i luksusklassen. Men det bedste ved Cancun er ikke menneskeskabt – det er naturen med kridhvide sandstrande så langt øjet rækker og et mirakel af et klima med masser af sol og varme.

Cancun ligger på spidsen af Yucatan-halvøen, så mulighederne for oplevelser på og ved havet er nærmest endeløse: Hvad enten du vil sejle, fiske, dykke eller dyrke en myriade af vandsporter, så er faciliteterne i top i og ved Cancun. Men også kulturelt har Cancun mere at byde på, end de fleste måske lige umiddelbart er klar over. Maya-civilisation huserede her gennem århundreder og du kan stadig finde levn og rester fra den tid spredt i området. Cancun har kort sagt det hele.

Morelia

Morelia er Mexicos smukkeste by – ja, en af de smukkest byer i hele Amerika. Byens midte er enestående ved at være bygget op i lyserøde sten som kun findes her. Det giver et samlet og harmonisk udtryk i det historiske centrum, hvor byens barokke katedral dominerer med en særlig glød over den lyserøde facade, der ofte bages i sol og glimter næsten overnaturligt.

Morelia er i det hele taget en by rig på kultur og historie og bymidten er optaget på UNESCO’s eftertragtede list over bevaringsværdig kulturarv. Samtidig er Morelia en moderne by med masse af festivaler og en meget livlig lokalbefolkning. Her oplever man rigtigt den mexicanske ånd for fuld udblæsning.

Tags i artiklen
Mere af Mikkel Krohne-Sørensen

Madeira – et golfparadis med udfordringer

Madeira er et naturparadis, hvor omkring to-tredjedele af øen er udlagt til...
Læs mere

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *