Frankrig forkæler feriegæsterne

Mad Frankrig
De kulinariske oplevelser er generelt helt i særklasse i Frankrig. Foto: brando.n, CC.

Frankrig udvikler sig konstant som ferieland og måske derfor er landet verdens mest populære rejsemål. Landet gør da også meget for at beholde førertrøjen.

Noget af det, der trækker feriegæster til Frankrig, er den gode mad. Men selv i Frankrig findes restauratører, der springer over, hvor gærdet er lavest. Men en ny mærkningsordning skal gøre det nemt at se, hvilke retter, der er “hjemmelavede”.

Det er blot et enkelt eksempel ud af mange på, hvor meget franskmændene gør for at behage de mange feriegæster, som hvert år kommer til landet for at slappe af og nyde godt af de mange seværdigheder.

Frankrig er manges favoritland at rejse og holde ferie i, og til de andre europæiske landes store misundelse (og måske også forundring), har kineserne netop udråbt Frankrig til at være den venligste nation i hele Europa.

Maden skal være den bedste

En af Frankrigs attraktioner er gastronomien. Frankrig er berømt verden over for sin kulinariske færdighed. Og dette gode ry er milliarder værd for landet i indtægter fra feriegæster.

Desværre har der de senere år været en tendens til, at en del restauranter i Frankrig er begyndt at servere præfabrikeret mad til gæsterne. Men nu skal gæsterne ikke længere uden deres viden kunne serveres fabriksmad.

Myndighederne i Frankrig har således pålagt restauranter at mærke de retter på menuen, som bliver tilberedt af restaurantens kok i restaurantens eget køkken. Det vil både give gæsterne et valg, og håbet er også, at det vil få restauranterne til at værne mere om den franske kogekunst.

UNESCO anerkender den franske gastronomi som verdensarv, men krisen har fået flere restauranter til at servere færdigretter for at skære ned på omkostninger og køkkenpersonale.

Kineserne er vilde med Frankrig

Frankrigs mange bestræbelser på at gøre sig attraktiv i forhold til feriegæster er bestemt ikke forgæves. Landet har i mange år kunnet bevare sin position som verdens førende rejseland. Og ikke nok med det. Også de nye store økonomier i Asien er vilde med landet.

Kinesiske feriegæster er endda gået så vidt som til at betegne Frankrig som det venligste land i Europa (og det tredjevenligste land i verden). Denne hæder har gjort englænderne lidt ærgerlige – de må nøjes med en placering som nummer 10 i Europa i samme undersøgelse.

Det er gode nyheder og viser, at de mange satsninger på at gøre Frankrig endnu mere attraktiv for feriegæster bærer frugt. For nogle måneder siden var franske ministre ude og opfordre landets borgere til at være ekstra venlige over for feriegæster. Det har tillsyneladende virket over al forventning.

Tags fra artiklen
Skrevet af
Mere fra Marie B.

Champing – tilladt at snorke i kirken

Har du også normalt svært ved at holde øjnene åbne under gudstjenester?...
Læs mere