Gå på opdagelse i Lissabons gadekunst

Gadekunst i Lissabon
Gadekunst i Lissabon. Foto-kredit: Jeanne Menjoulet. Oploadet under licensen CC BY 2.0

En tur rundt i Lissabons gader er en chance for at opleve noget af verdens bedste gadekunst. I Google’s online arkiv over street art, kan du få en forsmag på oplevelserne og eventuelt planlægge din rute rundt i den portugisiske hovedstad hjemme fra sofaen.

Google Art Project i Lissabon

Er du på vej mod den portugisiske hovedstad, er Google Art Project en oplagt mulighed for at se, hvor de udendørs kunstværker befinder sig. Desuden finder du i arkivet ved hvert værk en beskrivelse med information om kunstneren og motivet.

Google har indtil nu føjet 10.000 billeder af gadekunstværker fra det meste af verden til deres arkiv sammen med deres nøjagtige placering, så du efterfølgende selv kan finde frem dem. I skrivende stund inkluderer arkivet omkring 100 værker fra Lissabon.

Gadekunst i Lissabon
Gadekunst i Lissabon. Foto-kredit: Pedro Plassen Lopes. Oploadet under licensen CC BY-ND 2.0

I og med gadekunstværkerne ofte er uautoriserede, risikerer man dog at nogle værker forsvinder igen fra gaden. Formålet med Google’s online arkiv er da også netop at bevare, dokumentere og udbrede kunsten.

Lissabons berømte gadekunst

Den såkaldte Street Art sidestilles mange steder i verden med ulovlig graffiti. Men i Lissabon har bystyret langt hen ad vejen taget gadekunsten til sig og i flere tilfælde bedt kunstnere udsmykke forladte bygninger. Det har resulteret i værker, som blandt kendere af genren anses for at være bedste i verden.

Det er dog ikke noget nyt, at man får gratis kunstoplevelser på sin vej rundt i Lissabon. Hovedstadens metro har således i mange år været kendt for dens smukke udsmykninger med azulejo glaserede kakler.

Se alle rejser til Lissabon med Signatours her.

Tags i artiklen
Mere af Mikkel Krohne-Sørensen

Oplev sommermusikfestivaler på din rejse til Tyskland

Hvert år rejser mange tusinde til Tyskland for at hører musik, og...
Læs mere