Guide til Portugals bedste strande

Portugal strand
Tag badetøjet med til Portugal. Du vil ikke blive skuffet!

Utallige smukke strande, hvoraf en stor del er sandstrande, gør sammen med et vidunderligt, solrigt klima Portugal til noget nær det perfekte rejsemål, hvis du drømmer om en ferie med afslapning ved vandet. Her får du mit bud på nogle af de bedste strande i Portugal.

Ferie med sol og strand i Portugal

Strandene i Portugal ligger alle ud til Atlanterhavet men byder derudover på stor variation der gør, at du altid har mulighed for at finde en strand, som passer netop til dine ønsker, hvad enten du ønsker masser af aktiviteter eller fredfyldt idyl.

Strand Portimao Algarve
Udvalget af fantastiske badestrande er stort i Portugal, her ved Portimao i Algarve.

Algarve – strande til alle

Portugals mest populære strande finder du i Algarve. I Portugals sydligste region rummer den 200 kilometer lange kystlinje alt fra lange, brede sandstande til små isolerede vige beskyttet af fantastiske klippeformationer. I kombination med lunt vand og 3000 solskinstimer årligt gør det Algarve regionen til landets største rejsemål.

I det østlige Algarve kan det anbefales at besøge fiskerlandsbyen Cabanas de Tavira, som har lange, uberørte strande og desuden ligger tæt ved nationalparken Ria Formosa. Derudover er blandt andet Praia Dona Ana for mange en særlig oplevelse på ferien i Algarve, ligesom den lange Praia da Falesia ved Albufeira er et oplagt valg, hvis du ønsker god plads.

Øde strande på Vicentina-kysten

Er det en oplevelse af øde, vild kystnatur, du søger på din ferie i Portugal? Så finder du på Vicentina-kysten, som starter ved Sagres på Portugals sydvestligste spids, sammen med kyststrækningen i det sydvestlige Alentejo en af Europas mest uberørte og bedst bevaret kystlinjer.

Her kan du for eksempel udforske de øde strandes vilde skønhed langs med den forholdvis nye vandrerute Rota Vicentina, som er en unik oplevelse og en chance for at opleve en del af Portugal, som er mere uberørt af turisme i forhold til de mest populære badebyer i Algarve.

Surfere Algarve
Du behøver ikke nøjes med at dase i sandet. Der er rig mulighed for en mere aktiv ferie ved vandet.

Badetøjet med på storbyferie

Er du på storbyferie i Portugals charmerende hovedstad, Lissabon, har du samtidig gode muligheder for at tage en tur til stranden.

Mange af Lissabons indbyggere ynder at søge mod strandene ved Costa da Caparica, når sommervarmen lægger sig over hovedstaden. Men der ligger også mange dejlige charmerende byer mod vest ud langs Lissabonkysten såsom Estoril og Sintra, hvor du desuden kan besøge interessante seværdigheder.

Ved mange strande finder du et rigt udbud af vandaktiviteter, og Portugal er for eksempel kendt som et af de bedste steder i Europa at surfe. Bevæger du dig mod nord byder strandene ved Ericeira, Peniche og Nazaré således på nogle af de bedste forhold for surfing.

Fælles for de portugisiske strande er det høje kvalitetsniveau, som blandt andet ses ved at en stor del er blevet tildelt det Blå Flag. Du kan se den officielle over Blå Flag strande i Portugal her.

Det er naturligvis ikke kun i sommerhalvåret, at de portugisiske strande er værd at rejse efter. Årets rundt er et besøg ved kysten en mulighed for at nyde smukke udsigter og ikke mindst for at udforske restauranter, som serverer måske verdens bedste fisk og skaldyr.

Tags i artiklen
,
Skrevet af
Mere af Mikkel H

Korkegen – Portugals nationaltræ

Er der et træ, man forbinder med Portugal, er det uden tvivl...
Læs mere

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *