Her kan du stå på ski i Portugal

Serra da Estrela
Serra da Estrela dækket af sne. Foto: Luis Fonseca, CC BY 2.0.

De fleste forbinder nok mest Portugal med varme dage ved stranden eller afslappende hygge i solen på en fortovsrestaurant. Men vidste du, at der også er mulighed for at spænde skiene på og tage en dag på pisterne i den smukke bjergkæde Serra da Estrela?

Parque Natural da Serra da Estrela

Uanset årstiden er der garanti for enestående naturoplevelser i Parque Natural da Serra da Estrela, som er landets største område med beskyttet natur. For dig som holder af aktive oplevelser i storslåede, vilde landskaber, er dette et af de mest attraktive steder at besøge i hele Portugal.

Naturparken har med sin omkring 375 kilometer afmærkede stier af varierende sværhedsgrader masser af muligheder for give sig i kast med vandring, ridning og mountainbike. På dine ture bør du også benytte muligheden for at besøge nogle af de historiske landsbyer i området.

Portugals eneste skiresort

Bjergkæden i det centrale Portugal inkluderer fastlandets højeste punkt, Torre (1.993 m). Det er også her, du som det eneste sted i Portugal har mulighed for at stå på ski. For øvede skiløbere byder de 4 lifte og 9 pister ganske vist ikke på de helt store udfordringer, men kan alligevel være rammen om en hyggelig dag, når sneen har lagt sig over Serra da Estrela.

Skisæsonen strækker sig normalt kun fra januar til marts, hvor der typisk er bedst sne i februar. Det kan anbefales, at du lægger vejen forbi et af parkens informationskontorer som for eksempel Serra da Estrela Interpretation Centre (CISE) i byen Seia. Her kan du få tips til interessante kultur- og naturoplevelser i området.

Tags i artiklen
,
Skrevet af
Mere af Mikkel H

Porto og Nordportugal – et overset rejsemål

Det nordlige Portugal er frodigt, det er smukt, og så er det...
Læs mere

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *