Historisk og sanselig hiking-oplevelse langs den portugisiske kyst

Rota Vicentina
Rota Vicentina. Foto-kredit: Dogymho. Oploadet under licensen CC BY 2.0

Langs den portugisiske vestkyst ligger Rota Vicentina – et netværk af mere end 400 kilometer vandreruter, som kun venter på at blive udforsket. Stedet er ideelt til aktive turister, der drømmer om en oplevelsesrig vandretur mellem forunderlige klippeformationer, vilde blomster og et mangfoldigt sommerfugleliv i alle regnbuens farver.

Den længste rute i terrænet, ”Historical Way”, er 230 kilometer lang og ligger mellem byen Santiago do Cacém og den yderste spids af klippen Kap Sankt Vincent. Ruten, der går gennem landlige omgivelser, består af 12 etaper, som snor sig gennem skovområder, byer og landsbyer, der bærer på århundreders historie. Ruten er også populær blandt cyklister.

Fishermans trail
Fishermans trail. Foto-kredit: Michael. Oploadet under licensen CC BY 2.0

Fisherman´s Trail

Den 111 kilometer lange ”Fisherman’s Trail” går langs kysten mellem Porto Covo og Odeceixe, og fører vandrere hen til både fiskerområder og solbeskinnede strande. Undervejs kan man besøge forskellige monumenter eller forkæle smagsløgene med delikate lokale retter, frisk fisk og skaldyr. Ruten er en af de mest fysisk krævende ruter i området. Hver af de fire etaper er cirka 25 kilometer, og man skal derfor forvente en daglang vandretur. Det er dog muligt at tilpasse ruten til individuelle ønsker.

Se alle rejser til Portugal med Signatours her.

Tags i artiklen
Mere af Lars Henriksen

Marathon du Medoc – verdens mærkeligste marathon?

Franskmændene har virkelig forstået at kombinere morskab med sundhed. I år har...
Læs mere