Hold ferie fra internettet – guide til dit frakoblede ferieparadis

Har du prøvet at holde ferie uden internet?
Har du prøvet at holde ferie uden internet?

De fleste hoteller rundt om på kloden forsøger at imødekomme vor tids digitale besættelse. Her kan du finde alle de nyeste gadgets og højteknologiske styresystemer på værelserne. Men faktisk viser mange undersøgelser, at folk oplever stress på grund af den konstante opkobling. Så efterhånden betyder “en rigtig ferie” for mange også, at man dropper eller minimerer sit internet- og telefonforbrug under ferien. Her er et par eksempler på nogle helt særlige feriesteder, der tillader dig at slappe af med stil – også fra Facebook, Instagram og Twitter.

Fairmont Kenauk, Le Chateau Montebello, Quebec

Midt i det naturskønne Canadas enorme skove ligger dette isolerede feriested, hvor du kan trække dig helt tilbage fra det moderne livs stress og jag.

Bjælkehytterne i Fairmont Kenauk-resortet er i enhver forstand afkoblede – det vil sige: Der er ingen elektricitet. Men bare rolig: Alle moderne bekvemmeligheder er på plads, og køleskab, køkken og varmt vand bliver holdt kørende ved ren solenergi.

Der er intet telefonsignal og intet TV. Til brug ved nødsituationer er der en radio, der kan benyttes til opkald. Det kunne jo være, man stødte på en bjørn!

Du behøver ikke at kede dig på Fairmont Kenauk. Jagt, fiskeri, kanosejlads og vandreture er blandt de mange aktiviteter, du kan bruge din ferie på, i stedet for at være på nettet og tale i telefon.

Læs mere om rejser til Canada her.

&Beyond Mnemba Island, Zanzibar

En lidt dyr fornøjelse, men på denne ø ud for Zanzibars kyst får du til gengæld også opfyldt alle dine drømme om en ferie i paradis.

Hvide sandstrande, dykning, snorkling, svømning med delfiner og private middage på stranden er, hvad der venter dig på &Beyond Mnemba Island.

Og behøver vi at sige, at øen naturligvis er herligt afkoblet fra såvel internet som mobilnetværk?

TV er der heller ikke noget af, men der er mulighed for gammeldags underholdning i form af bøger og brætspil, hvis eftermiddagene i paradis engang imellem alligevel skulle føles lidt lange.

Three Camel Lodge, Mongoliet

Velkommen til verdens ende! Det er lidt af et arbejde at komme ud til Three Camel Lodge-resortet på de mongolske sletter. De kræver en ekstra flyvetur og herefter en køretur på halvanden time. Men når du først er der, kan den digitale verden hurtigt lægges i glemmebogen.

Beskyttet mod vinden af en 54 millioner år gammel bjergkæde ligger 50 luksuriøse “ger” – traditionelle mongolske nomadetelte – hvor alle moderne bekvemmeligheder holdes igang med ren sol- og vindenergi.

De typiske aktiviteter her er decideret eventyrlige, og inkluderer fugleobservation og udgravning af dinosaurusskeletter.

Internet, TV og mobilnetværk kan du godt glemme alt om. Den eneste mulige kontakt til omverdenen er via en satellittelefon.

Tag i sommerhus

Skulle de ovennævnte feriesteder være lige langt væk nok efter din smag, behøver du heldigvis hverken at tage til de canadiske skove, den mongolske slette eller en afrikansk ø for at nyde en tiltrængt afkobling fra det digitale liv.

Der findes stadig ikke så få sommerhuse i Danmark og resten af Europa, hvor internettet er ikke-eksisterende og mobildækningen tvivlsom.

Men det gælder om at slå til inden for de næste få år – for tendensen er, at sommerhusudlejere i stigende grad sørger for at installere bredbånd, for at trække flere gæster til.

Skrevet af
Mere fra Marie B.

Champing – tilladt at snorke i kirken

Har du også normalt svært ved at holde øjnene åbne under gudstjenester?...
Læs mere