Hotel Portugal i Lissabon – raffineret og afslappet

Hotel-Portugal-superior
Et superior-værelse på Hotel Portugal.

Er du på udkig efter et elegant, men afslappet hotel med en central beliggenhed i Lissabon? Så bør du overveje at bestille værelse på Hotel Portugal. Dette er søsterhotellet til det velkendte Hotel Mundial, der ligger i sammen bygning. Konceptet på Hotel Portugal er dog helt anderledes og en del mere luksuriøst og raffineret. Hotellet, der åbnede i 2013, er et såkaldt Boutique-hotel og er hurtigt blevet særdeles populært. Belægningsprocenten har fra starten været usædvanlig høj og gæsterne er ifølge TripAdvisor meget begejstrede.

En perle i centrum af Lissabon

Allerede to år efter åbningen blev hotellet kåret af magasinet LisbonLux til et af Lissabons bedste. Et hurtigt kig på rejsehjemmesiden TripAdvisor vidner om et hotel, der sikre sine gæster en pefekt ramme om ferien i den portugisiske hovedstad.  Anmeldelserne flyder således over med adjektiver som “super centralt”, “smukke værelser”, “charmerende” og “fremragende personale”.

Hotel Portugal er beliggende tæt ved Praça da Figueira – nabotorvet til det mere kendte Rossio-torv. Denne beliggenhed betyder, at du har det ideelle udgangspunkt for at udforske Lissabons historiske hjerte. Der er for eksempl ikke langt op til São Jorge-borgen, omend gåturen derop kan give lidt sved på panden. Du bliver dog belønnet med nogle af de bedste udsigter over byen, og selve borgen er naturligvis også en af de mest historisk interessante seværdigheder i byen.

Den centrale Lissabon er ikke større end, at det meste kan nås til fods. Der er dog ikke mere end 200 meter til Rossio metrostationen med gode forbindelser til de andre dele af byen. Ved Rossio er der desuden direkte busforbindelse til lufthavnen.

Rossio pladsen Lissabon
Den kendte Rossio-plads ligger ikke ret langt væk fra hotellet.

Blå værelser, varm modtagelse

Hotel Portugal, som også går under navnet Portugal Boutique Hotel, har i alt 53 værelser og suites. De byder alle på wifi, aircondition og alle de andre faciliteter, man kan forvente af et ægte Boutique-hotel. Der er ikke to helt ens værelser, men de har alle samme smagfulde indretning med elegante dybblå farver. Det er den anerkendte indretningsarkitekt Cristina Santos Silva som med inspiration i byens berømte fliser har stået for den stemningsfulde stil. Nede i receptionsområdet er det til gengæld varme, gyldne farver, der byder en velkommen.

Når du bor på Hotel Portugal, har du direkte adgang til en terrasse med smuk udsigt over byen. Mens du betragter denne, kan du eventuelt nyde en forfriskning fra “Rooftop Bar”, et måltid på “Jardim do Mundial” restauranten eller panoramarestauranten “Varanda de Lisboa”. Vil du hellere ud i byen for at mærke stemningen her om aftenen, er der blandt andet ikke ret langt til det chikke Chiado-kvarter.

Læs mere og bestil dit ophold på Hotel Portugal hos Hideaways, som er specialister at håndplukke de bedste boutique-hoteller.

Tags i artiklen
Mere af Lars Henriksen

Kaffe nydes bedst i Frankrig – miniguide til café au lait med mere

Hvis du er glad for kaffe, er du kommet til det rette...
Læs mere

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *