Hotel med eller uden morgenmad? Her er der mest at spare

Hotel morgenmad
Et solidt morgenmåltid er en god start på en dag med masser af nye oplevelser. Foto: Hotel Costa Calero, Public domain.

Skal du bestille dit hotel med eller uden morgenmad? En ny undersøgelse viser, at du ofte kan strække rejsebudgettet lidt længere ved at spise dagens første måltid på en lokal restaurant.

Billigste hotel med morgenmad

I prisundersøgelsen ‘TripIndex Breakfast’ sammenlignede analysefirmaet Ipsos på vegne af TripAdvisor priserne i 37 populære storbyrejsemål rundt om i verden for en overnatning på et 4-stjernet hotel med og uden morgenmad, samt priserne for selve morgenmaden på henholdsvis et hotel eller et lokalt spisested.

Foretrækker du et hotel med morgenmad inkluderet, kan du ifølge undersøgelsen med fordel rejse til Buenos Aires. Her slipper du billigst med en gennemsnitlig pris på £46.38 (ca. 490 kr) for en overnatning med morgenmad, mens du i undersøgelsen dyreste by, New York City, skal af med over syv gange mere, £343,90 (3.634 kr.).

Ofte billigere at spise ude i byen

Undersøgelsen viste, at du ofte kan spare en del på at fravælge hotelmorgenmaden til fordel for et spisested ude i byen. Den største besparelse finder du ifølge undersøgelsen i Kuala Lumpur, hvor du i gennemsnit sparer £17.10 på at fravælge hotelmorgenmaden. Ligeledes er der gode penge at spare i Sydney, Buenos Aires og New York City.

Den laveste pris på hotelmorgenmaden alene får du i Istanbul (£3.99), mens du i Zürich i gennemsnit skal af med £19.29. Bevæger du dig udenfor hotellet for at spise morgenmad finder du de billigste spisesteder i Warszawa og Sharm el Sheikh, hvor du begge steder i gennemsnit blot skal af med £3.03 for et morgenmåltid. I Hong Kong, undersøgelsens dyreste by, skal du til gengæld forberede dig på at hoste op med hele £23.95.

Find det billigste hotel til din næste rejse

En tidligere undersøgelse har vist, at det for mange rejsende er afgørende om der er inkluderet morgenmad i hotelovernatningen. Men som prisundersøgelsen viser, kan det mange steder ofte bedre betale sig at finde et sted ude i byen at spise morgenmaden.

Det kan i sig selv være en interessant oplevelse at se, hvordan morgenen udspiller dig på et lokalt spisested. På den anden side foretrækker nogle af os er dog at betale lidt ekstra for det bekvemmelige i at få morgenmaden på hotellet. De fleste hoteller tilbyder begge muligheder.

Kilde: Ipsos

Skrevet af
Mere af Mikkel H

Her er årets mest sete rejsevideoer på Youtube

Google har netop offentliggjort listen over de 10 meste sete videoer på...
Læs mere

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *