Hotel med eller uden morgenmad? Sådan vælger du rigtigt

Morgenbord
Et solidt morgenmåltid er en god start på en dag med masser af nye oplevelser. Foto: Phil Hei - Unsplash

Det er altid spændende at rejse, men der er mange beslutninger, der følger med. En af disse er, om du skal booke et hotel med morgenmad inkluderet eller ej. Selv om det kan virke som en mindre detalje, kan det faktisk godt have en del betydning for den samlede rejseoplevelse.

På flere og flere hoteller er morgenmaden ikke inkluderet. Der er dog stadig mange steder, hvor du kan vælge den som tilkøb. Læs med her og bliv klogere på fordele og ulemper ved at booke et hotel med eller uden morgenmad. Jeg vil give dig nogle eksempler på, hvornår hver mulighed giver mest mening.

I ferien kan du tage dig god tid til at nyde morgenmaden. Foto: Dan GoldUnsplash

Bestil et hotel med morgenmad, hvis ..

Det skal være nemt

Når du booker et hotelværelse med morgenmad inkluderet, behøver du ikke at bekymre dig om at skulle finde et sted at spise hver morgen. Særligt hvis du skal bo et sted, hvor du er usikker på områdets udvalg af spisesteder, kan hotellets morgenmad være en ekstra tryghed. Rejser du med børn er et hotel med All Inclusive for eksempel dejligt nemt.

Du vil spare penge

At booke et hotel med morgenmad inkluderet kan i nogle tilfælde være den billigste løsning. Vil du gerne strække feriebudgettet længst muligt, kan du prøve at sammenligne prisen for en overnatning med og uden morgenmad. Er forskellen ikke ret stor, kan det meget vel være billigere at spise dagens første måltid på hotellet.

Det skal gå hurtigt

Når du spiser morgenmad på hotellet, kan du spare tid om morgenen. Har du et tætpakket program for ferien, er det en chance for at komme hurtigere i gang med dagens aktiviteter.

Du vil nyde hoteloplevelsen

I beskrivelserne af de enkelte hoteller her hos Escapeaway kan du se, om der tilbydes morgenmad som tilkøb. Vi er specialister i at håndplukke steder, hvor selve indkvarteringen, herunder ofte maden, er en stor del af rejseoplevelsen. Du kan for eksempel booke en ferie, hvor du bor på et agriturismo i Italien. Det inkluderer steder, hvor dagens måltider – også morgenmaden – består af lækre, hjemmelavede retter af lokale råvarer.

Foto: Obi – @pixel7propixUnsplash

Spis morgenmad ude i byen, hvis ..

Du vil have et større udvalg

Ferien er en chance for at starte dagen med et lækkert og varieret morgenmåltid. I den travle hverdag nedprioriterer mange af os morgenmaden, som overstås på nogle få minutter. I ferien er der derimod bedre tid til, at du forkæler dig selv med et lækker og varieret morgenmåltid. Men selv på et hotel med en flot morgenmadsbuffet, er udvalget dog ofte det samme fra dag til dag. Ønsker du at prøve noget nyt, kan det derfor være bedre at spise ude.

Du vil spare

Særligt på rejsemål, hvor det generelt er billigt at spise ude, sparer du typisk ikke noget særligt ved at spise på hotellet – måske tværtimod. Tjek prisforskellen med og uden morgenmad, når du booker dit hotel her på Escapeaway.

>> Hvad dækker halvpension?

Du vil sove længe i ferien

Morgenmaden på et hotel kan være en travl affære. Typisk skal morgenmaden indtages i et bestemt tidsrum. De fleste af hotelgæsterne kommer desuden ofte ned for at få deres morgenmad på nogenlunde samme tid. Du risikerer derfor at starte dagen med at stå i kø til morgenbuffeten.

Går du i stedet ud i byen, kan du helt selv bestemme, hvor og hvornår du vil spise. Dette er naturligvis også en oplagt mulighed for at sove længe og i stedet nyde en lækker brunch senere på formiddagen.

Opleve mere lokalkolorit

Når du spiser din morgenmad ude i byen, åbner du døren for at opleve mere af den lokale kultur. Udover at menuen på et spisested ude i byen ofte indeholder flere lokale specialiteter, får du flere muligheder for at interagere med lokalbefolkningen. Det kan give dig et bedre indblik i deres liv og traditioner. Hvad enten det blot er at nyde en croissant med cafe au lait i Paris eller en fuld traditionel engelsk morgenmad i London med spejlæg, bacon, pølser, bønner, svampe og ristet toast, er morgenmad ude i byen ofte en oplevelsesrig start på dagen.

Morgenmaden på hoteller er ofte designet til at appellere bredt. Den skal kunne nydes af turister med mange forskellige nationaliteter. Det betyder, at en standard hotelmorgenmad kan mangle en kulinarisk identitet. Det kan være en lidt karakterløs oplevelse for dem, der søger en autentisk smagsoplevelse. Derfor kan det være mere spændende at udforske caféer og bagerier i området. Medmindre altså du har bestilt en ferie på et agriturismo eller for eksempel på et af vores hideaways, hvor der gøres noget ekstra ud af maden.

Roomservice. Foto: Cory BjorkUnsplash

Find det bedste hotel til din næste rejse

Det er afgørende at finde et godt hotel for at få en vellykket ferie. Hos Escapeaway har vi derfor valgt kun at vise dig hoteller med gode anmeldelser. Der er efter vores erfaring den bedste indikation på, at du får en god oplevelse.

Opskriften på den perfekte ferie og det rigtige hotel er naturligvis forskellig, alt efter om du skal rejse med familien, vennerne eller på egen hånd. Det gælder også spørgsmålet om feriens måltider. Derfor omfatter programmet hos Escapeaway også alt fra hoteller med All Inclusive og halvpension til ferielejligheder og villaer med eget køkken.

Uanset hvilken type hotel eller feriebolig du søger, kan du finde det her. I søgemaskinen kan du sammenligne priser på hotellerne, men også vælge ud fra beliggenhed og faciliteter. Når du vælger dit værelse, kan du se om morgenmad er inkluderet i prisen.

Hos Escapeaway er det nemt at skræddersy din drømmerejse. Du kan med fordel bestille dit hotel som en del af en pakkerejse, der også inkluderer fly og måske en lejebil eller transfer tur/retur fra lufthavnen til dit hotel. Så er du nemlig dækket af Rejsegaranti og loven om pakkerejser.

Skrevet af
Mere fra Marie B.

Champing – tilladt at snorke i kirken

Har du også normalt svært ved at holde øjnene åbne under gudstjenester?...
Læs mere