Iran – en kommende turistmagnet?

Nasir al molk moskéen i Iran
Nasir al molk moskéen i Shiraz, Iran. Foto: Ayyoubsabawiki, CC.

På udkig efter et nyt spændende rejsemål? Så skal du måske kigge mod øst til Iran. Efter at USA og EU løftede en række af deres sanktioner tidligere på året, vil det gamle Perserrige måske snart modtage millioner af turister.

På tærsklen til et turisteventyr

Ligesom man har set en stigende interesse fra turistbranchen i forbindelse med det forbedrede forhold mellem Cuba og USA, er flere af de store internationale hotelkæder ved at gøre klar til at indtage Iran.

En spansk hotelkæde, Melia Hotels International, vil for eksempel allerede næste år åbne et hotel ved det kaspiske hav med 319 værelser.

En firdobling på 10 år

Ifølge The Wall Street Journal forventer hotelkæderne, at ferierejsende fra hele verden inden for kort tid vil få øjnene op for de mange interessante rejseoplevelser, der venter i Iran. Det er desuden ikke kun den udlandske rejsebranche, som ser et stort uudnyttet potentiale i Iran.

Den iranske regering forventer, at landet i 2025 vil modtage 20 millioner besøgende. I dag er besøges Iran kun af 5 millioner turister årligt.

Alsidige seværdigheder i Iran

For de fleste er det gamle kejserrige stadig ukendt land, men de kommende turister kan se frem til at udforske spændende seværdigheder i oldtidsbyer, opleve livet i de moderne storbyer, besøge farvestrålende moskéer og paladser samt at fordybe sig i livlige basarer.

Sætter du pris på gode madoplevelser i ferien, kan du sidst men ikke mindst, også glæde dig til de mange spændende, nye kulinariske indtryk på en rejse i Iran.

Rejseguiden Lonely Planet nævner netop oldtidsbyen Persepolis, bazaren i Tabriz og Golestan-paladset i Tehran som nogle af landets ‘must see’ seværdigheder.

En øjenåbner

Flere danske rejsebureauer arrangerer allerede rejser til Iran, og herfra lyder meldingen, at rejsen ofte er en øjenåbner, hvor mange fordomme bliver gjort til skamme.

For til trods for at landet stadig på mange områder er i politiske modsætning til Vesten, forbløffes mange danske rejsende over den respekt, høflighed og hjertelige gæstfrihed, man mødes med.

Før du rejser til Iran, er dog en god ide at sætte dig ind i, hvilke skikke, du forventes at overholde. Ligeledes kan du på Udenrigsministeriets hjemmeside få råd til, hvordan du for eksempel skal forhold dig i forhold til myndighederne og sikkerhedssituationen.

Mere af Mikkel Krohne-Sørensen

Vasamuseet i Stockholm

Er du på ferie i Stockholm, bør du besøge det interessante Vasamuseum...
Læs mere

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *