Italiens bedste strande

Badeferie
Hvor finder du de bedste strande i Italien?

En stor del af Italiens mange lækre strande ligger ikke overraskende langs kysterne på landets øer. Alene på Sicilien ligger der masser af dejlige strande. Du får her tips om tre strande forskellige steder i Italien, for i det lange “støvleland” er der som regel aldrig langt til en god strand.

San Vito Lo Capo

San Vito Lo Capo ligger på Siciliens nordvestkyst og har en bugt med en ægte hvid sandstrand med turkisblåt vand og eksotiske palmer.

Den idylliske – ja nærmest paradisiske – strand ligger ved foden af Cofano-bjerget og grænser op til et naturreservat, så skulle du få nok af at dase ved stranden, er har gode muligheder for andre aktiviteter i smuk natur.

Ikke langt fra San Vito Lo Capo ligger middelalderlandsbyen Scopello, der bestemt også er et besøg værd.

Numana

På den modsatte side af Italien ved landets Adriaterhavskyst, ikke langt fra Ancona, ligger Numana, som er kendt for sin smukke lagune. Også denne strand ligger ved et bjerg, lidt afsondret og omgivet af grøn natur.

Der er gode muligheder for at supplere solbadningen ved Numanas strand med bjergvandring, ridning og mange andre udendørs aktiviteter i det naturskønne område. Da stranden ligger på fastlandet, er der altid mulighed for eventyr inde i landet med bil.

Chiaia di Luna

På øen Ponza i det Tyrrhenske Hav ud for Italiens vestkyst ligger en af Europas – hvis ikke en af verdens – mest spektakulære strande ved Chiaia di Luna. Sidste del af navnet betyder måne, og det forstår man, når man tager omgivelserne på stranden i betragtning. Det er virkelig et særsyn.

Området byder også på udfordrende muligheder for dykning, og i havnen nær ved kan man leje motorbåde eller tage på en guided tur. Chiaia di Luna er i øvrigt populær blandt internationale berømtheder.

Læs mere om rejser til Italien her.

Tags fra artiklen
,
Skrevet af
Mere fra Marie B.

Champing – tilladt at snorke i kirken

Har du også normalt svært ved at holde øjnene åbne under gudstjenester?...
Læs mere