Jardim do Paço Episcopal – en af Portugals smukkeste haver

Jardim do Paço Episcopal
Jardim do Paço Episcopal. Foto-kredit: Bennekikkek. Oploadet under licensen CC BY 3.0

I Castelo Branco bør du gå en tur i Jardim do Paço Episcopal, Portugals nok smukkeste barokhave, hvor du blandt de snorlige og sirligt klippede hække tydeligt mærker historiens vingesus.

Det hvide slot

Castelo Branco, som ligger i det centrale Portugal tæt ved den spanske grænse, har sin oprindelse i en romersk befæstning, Albi Castrum, som tempelridderne i middelalderen udbyggede til en egentlig borg. Det er også omkring denne tid, at byen officielt får navnet Castelo Branco (det hvide slot).

Barokhaven, Jardim do Paço Episcopal, som ligger nogle få hundrede meter fra den gamle borg, blev etableret på ordre fra biskop D. João de Mendonça omkring 1720. I dag står den smukke have som et af de mest originale eksempler på barokken i Portugal.

Haven rummer udover de velplejede hække og blomsterbede en håndfuld damme, springvand, talrige statuer og flotte trapper mellem de forskellige niveauer. Jardim Alagado (den oversvømmede have) skiller sig ud med en køn dam med blomster og et springvand i midten. Tag dig også god tid til at gå på trappen Escadaria dos Reis, hvor du kan studere granitstatuer af Portugals monarker og adelige. En sjov detalje – som nok ikke er tilfældig – er, at statuerne af kongerne fra tiden under spansk herredømme (1580 – 1640) er mindre.

Andre seværdigheder i nærheden

Efter dit havebesøg kan det anbefales at besøge paladset, som i dag huser Museu de Francisco Tavares Proença Júnior, der har mange fine arkæologiske fund og kunstgenstande. Bagefter kan du gå en tur op til den gamle borg, hvorfra der er en god udsigt over byen. Udover sine historiske seværdigheder er Castelo Branco også kendt for avanceret håndbroderi, ost, olivenolie og vin.

Der er togforbindelse fra Lissabon til Castelo Branco. Det koster blot €2 at få adgang til haven. Gratis for studerende og børn. Der er ikke ret langt fra Castelo Branco til granitbyen Monsanto, som engang blev kåret til den “mest portugisiske landsby”.

Er du interesseret i at besøge Castelo Branco? Så se alle rejser til Portugal med Escapeaway her.

Tags fra artiklen
Skrevet af
Mere fra Marie B.

Champing – tilladt at snorke i kirken

Har du også normalt svært ved at holde øjnene åbne under gudstjenester?...
Læs mere