Kap Verde – et overset ø-paradis

Kap Verde strand
Kap Verde har mange skønne badestrande. Foto: James Whatley, CC.

Øgruppen Kap Verde er trods skønne hvide strande, turkisblåt vand samt en unik blanding af afrikansk og portugisisk kultur stadig et lidt overset rejsemål. Men har du brug for en pause fra den danske vinterkulde, er netop Kap Verde, hvor temperaturen sjældent er under 25°C, et oplagt valg.

En boomende turisme på Kap Verde

Kap Verde består af ti vulkanske øer i Atlanterhavet knap 600 kilometer ud for Senegal det vestlige Afrika. Øgruppen der tidligere var en portugisisk koloni, har stadig tætte til Portugal og Europa. Den nu selvstændige ø-nation har således indgået “et særligt partnerskab” med EU.

Kap Verde er i dag et af Afrikas mest stabile demokratier, og østatens økonomi er ifølge Verdensbanken på rette spor. Særligt turistindustrien er boomet i de senere år og har stor betydning for østatens økonomi. Fra kun at modtage 45.000 internationale besøgende i 1997 forventes tallet for 2015 således at runde 500.000. Der er dog stadig langt op til de omkring 13 millioner besøgende, som Kanarieøerne mod nord modtager årligt.

Caribien møder Kanarieøerne

Der bor omkring 546.000 mennesker på Kap Verde (2015 estimat), hvoraf omkring halvdelen bor på den største ø, Santiago.

De fleste som rejser hertil på ferie, søger dog mod øerne Boa Vista og især Sal, hvor den foreløbig største internationale lufthavne med charterforbindelser til Europa ligger. Her finder du skønne strande og rig mulighed for at nyde det varme, solrige klima. Kendere af øgruppen beskriver den ofte som en blanding af Caribien og Kanarieøerne.

Det skyldes ikke kun den enestående natur med fantastiske strande, men også de mange aktivitetsumligheder, man finder her. Takket være de stabile passatvinde er der for eksempel gode muligheder for at prøve kræfter med windsurfing og kiteboarding. Ligeledes venter der mange store oplevelser under havoverfladen på dykkerture. Foretrækker du at blive på land, er det en oplevelse at se, når de lokale fiskere lander deres fangst af eksotiske fisk.

Vil du opleve nogle af de andre øer, hvoraf flere har en meget anderledes natur end Boa Vista og Sal, kan du bruge en eller flere dage på “ø-hopning”. På Fogo kan du for eksempel tage på vandretur op ad en stadig aktiv vulkan.

Rejser fra Danmark til Kap Verde

Kap Verde kan besøges året rundt, men er på grund af sin varme og mange solskinstimer især ved at blive et populært rejsemål i vintermånederne, når kulden lægger sig over Europa.

Det tager omkring syv timer at flyve til Kap Verde fra Danmark.

Tags i artiklen
,
Mere af Mikkel Krohne-Sørensen

Madeira – et golfparadis med udfordringer

Madeira er et naturparadis, hvor omkring to-tredjedele af øen er udlagt til...
Læs mere

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *