Kunsten at rejse uden børn

Par på spa
En wellness-ferie, måske noget som mest de voksne sætter pris på?

Vi har skrevet mange artikler om kunsten at rejse med børn – de herlige ferier for hele familien. Men hvad nu hvis man gerne vil holde ferie fra familien i stedet for med familien?

Mon ikke der findes en del forældre rundt om i landets børnefamilier, der drømmer sig tilbage til de dage, hvor man kunne rejse afsted alene eller sammen med partneren?

De dage behøver ikke være ovre, fordi man har fået børn. Selvfølgelig skal man rejse med sine børn, men en sjælden gang i mellem gør en børnefri ferie underværker. Er man så heldig at kunne få sine børn passet, er det bare med at komme afsted.

Som inden I fik børn

Det er en stor oplevelse at rejse med børn, men også et stort ansvar og en stor opgave. Måske er det først, når man får børn, man virkelig forstår at værdsætte den frihed, der ligger i at rejse alene eller som par.

Tænk på en tur til Paris – bare jer to alene. Uden alverdens bekymringer: Kan børnene nu lide maden? Har de fået nok solcreme på? Bliver de væk i metroens travlhed og mylder? Er der skifteborde på toiletterne?

Læg alle disse bekymringer på hylden en uges tid med en børnefri ferie. Og få tiden til at fokusere på hinanden. I kan tale sammen uden afbrydelser. Tage på wellness-ophold eller simpelthen rejse med rygsækken som i gamle dage.

Oplev mere for mindre

En rejse uden børn er også en meget billigere rejse. Derfor er børnefri ferie ikke den store udgift på budgettet. Det er meget nemmere at benytte sig af offentlig transport – som i udlandet faktisk ofte er billig! – når man ikke trækker rundt på en hel børneflok.

Som par har man også meget større fleksibilitet med hensyn til overnatning og flyrejse, end man har som en hel børnefamilie. Så ikke bare bliver ferien billigere, fordi færre rejser, men også fordi man ikke har samme krav til komfort og stabiltet, som man bliver nødt til at sikre sine børn.

Uden børn kan man leje en scooter og tage flere chancer. Du kan kaste dig ud i dagseventyr og på længere trekking-ture uden at skulle bekymre dig om opbakning til fem – og om børn der pludselig bliver sultne eller keder sig.

Godt humør og gensynsglæde

Børn har godt af glade forældre, som også lever deres eget liv. Og gensynsglæden er kæmpestor efter bare en uge væk fra hinanden. Med små børn går en uges adskillelse ikke, men med lidt ældre børn kan det være en fordel mere end en ulempe.

En rejse uden børn kan være opladning til hverdagen – det er ikke altid ferie med hele familien har samme effekt – i hvert fald ikke på forældrene. Kom frisk hjem – måske endda med et styrket parforhold. Det gavner også børnene.

Børnefri ferier har deres berettigelse ligesom familieferierne har det. Hver ting til sin tid. Hen mod slutningen af selv en kort børnefri ferie mærker man savnet. Så er det på tide at komme hjem igen og se de elskede unger.

Skrevet af
Mere af Mikkel H

Rejs tilbage i tiden i Sydfrankrig

Mange husker nok bøgerne i serien Jordens Børn, hvoraf Hulebjørnens Klan klart...
Læs mere

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *