La Mercè – Barcelonas store fest

Cavalcada de gegants
Cavalcada de gegants, fantasifulde papmaché-kæmper går ned ad gaden. Foto: pere prlpz, CC BY 2.0.

La Mercè, Barcelonas store årlige byfest, har en historie går mange hundrede år tilbage, men fik først i 1871 status af en officiel begivenhed. Rejser du til Barcelona i efteråret, er dette blot en af de mange spændende kulturelle oplevelser, der venter dig.

Giganter og mennesketårne

Den lokale regering arrangerede dette år en række aktiviteter den 24. september 1871 og gjorde dagen til officiel fridag i hele byen. Sidenhen er festivalen blevet udvidet, så dagene op til den 24. september også er festdage.

Som de fleste andre festivaler startede La Mercè som en religiøs fejring. Det var La Mare de Déu de la Mercè der skulle æres. I dag er det mest navnet, der hænger ved fra den tid – ellers er festen med tiden blevet mere verdslig.

Nogle af de vigtigste elementer under La Mercè blev indført tilbage i 1902. Her blev de nu berømte papmache-giganter gegants i capgrossos introduceret. Ligesom den første konkurrence om bygning af mennesketårne – de såkalde Casteller – blev lanceret i Barcelona dette år.

Barcelonas største byfest

Siden er La Mercè vokset, og meget tyder på de festglade catalanere har tænkt sig at fortsætte med at udbygge festivalen år efter år. Nu kobles La Mercè sammen med den årlige vinfestival i Catalonien, et marathonløb og den populære “pyromusical” på Plaça Espanya ved foden af Montjuïc.

La Mercè er Barcelonas største byfest, men ud over denne, har hver enkelt bydel også sin egen fest på forskellige tidspunkter af året. De fleste også om efteråret, som er et rigtigt godt tidspunkt at rejse til Barcelona på for at opleve den catalanske kultur og feste med.

Tags fra artiklen
,
Skrevet af
Mere fra Marie B.

Champing – tilladt at snorke i kirken

Har du også normalt svært ved at holde øjnene åbne under gudstjenester?...
Læs mere