Lær et nyt sprog med Duolingo

duolingo logo
Duolingo appen er en bekvem måde at pudse sproget af før afrejse eller lære et par nye gloser.

Vil du gerne kunne sige lidt mere end ‘Tak’ og ‘Goddag’, næste gang du skal på ferie i udlandet? Så kan du med fordel benytte Duolingo til at lære et nyt sprog eller genopfriske skolelærdommen.

Sprogskole i din mobil

Det er ikke så længe siden, at vi var henvist til bøger og aflytning af bånd, hvis vi på egen hånd ønskede at træne sprog. Men nu har internettet og smartphones givet os nye muligheder for mere interaktive og ikke mindst underholdende undervisningsforløb.

Duolingo, som findes både til desktop, iPhones og Android, er et eksempel på en af de nye såkaldte spilbaseret læringsplatforme. Duolingo benyttes dagligt af millioner af mennesker verden over, som ønsker at genopfriske skolelærdom eller lære et helt nyt sprog.

Gratis sproglektioner for nybegyndere og øvede

Har du ikke snakket på tysk siden folkeskolen, eller vil du kaste dig ud i at lære et helt nyt sprog? I Duolingo starter med lære almindelige ord og sætninger, hvor alle kan være med.

Læringen foregår som et slags spil, hvor du får point for at løse opgaver. Der veksles mellem oversættelser, udtaleopgaver og opgaver, hvor du skal vælg rigtige ud af flere muligheder.

Du kan først rykke videre til næste trin, når du har mestret det nuværende niveau. Duolingo holder samtidig øje med, hvilke ord du har det sværest med, og sørger for at bruge disse oftere i opgaverne, indtil de hænger fast.

Korte lektioner til en travel hverdag

Opgaverne i Duolingo er typisk samlet i små lektioner, der kan gennemføres på 5-10 minutter. Selv i en travl hverdag er derfor ikke svært at finde tid til, at skærpe sprogkundskaberne før ferien.

Du kan dog nok ikke regne med at lære et nyt sprog helt til perfektion ved kun at bruge Duolingo. Men der er næppe tvivl om, at du vil blive bedre rustet til en ferie i udlandet med regelmæssig brug af appen.

Duolingo har ifølge egne oplysninger over 120 millioner brugere og er den mest downloadede app i uddannelseskategorien i både Google Play og iTunes. Appen kan blandt andet bruges til at lære fransk, spansk, portugisisk, italiensk, tysk og russisk.

Desværre er der endnu kun begrænset understøttelse af dansk i Duolingo. For de fleste danskere er det derfor nok mest oplagte at indstille Duolingo til at bruge engelsk som det udgangspunkt, der skal oversættes til og fra.

Mere af Mikkel Krohne-Sørensen

De Vestindiske Øer fejrer 100-års jubilæum med gavekort

De amerikanske jomfruøer som fra 1691 til 1917 hed Dansk Vestindien, markerer...
Læs mere

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *