Lanton – en perle mellem østersfarmene

Arcachonbugten
Arcachonbugten rummer fantastiske sandklitter. Foto-kreditering: Dennis Jarvis. Oploadet under licensen CC BY-SA 2.0

Lanton udgør en del af Arcachonbugten Bassin d’Arcachon sammen med byerne Audenge og Biganos. Det er et område rigt på flora og faune, de berømte sandklitter, og gode strande, der gør området meget populært for badeferier.

Naturen binder det hele sammen

Lanton og dens nabobyer er forbundet af (6) havne og stier langs med kysten, hvilket gør Arcachonbugten ideel til en aktiv ferie. Det er ligeledes oplagt at tilbringe ferien på cykel, da mange af stisystemerne er cykelvenlige.

Oplev naturen og saltmarsken

I hjertet af bugten finder du en kystrute, der forbinder de tre byer og som går gennem saltmarsken og uforglemmelige landskaber: Stierne snor sig som en labyrint ud og ind mellem saltmarsken og skovene.

Sandklitter i Arcachonbugten
De berømte sandklitter i Arcachonbugten. Foto-kreditering: Dennis Jarvis. Oploadet under licensen CC BY-SA 2.0

Strandene

Der er mange strande i området, men det ekstraordinære i området er det evindelige tidevand, der konstant påvirker livet i bugten. Dertil kommer de gode strande ved Suzette, Graveyron og Tausset, der alle er forbundet af kystruterne og alle har livreddere. Foretrækker du en mere unik badeoplevelse, er det også muligt at bade i saltvandsbassinerne, som ligeledes er overvåget af livreddere.

Østersfarme

Østersfarme er en af primære indkomstkilder i havnene i området, og havnene er derfor fulde af østersfarme, der har en cyklus på ca. 3 år. Det er muligt at betale sig fra en tur ud til farmene med fiskerne, for at se, hvorledes man fører den slags “bløddyr”.

Solnedgang i Arcachonbugten
Solnedgang i Arcachonbugten

Cykelruterne

Der er en række nummererede cykelruter i området og cykler kan lejes i byerne. Den længste rute er pilgrimsruten St. Jacques, som fører dig ad en strækning på ca. 20 km gennem små havnebyer, hvor der er mulighed for at finde forfriskninger. Kort over ruterne kan erhverves på de lokale turistkontorer.

Markedsdage

Hver by har sin egen markedsdag, og markedet flytter til Lanton på onsdage og søndage – altid om morgenen. Misser du det, kan du finde det i Audenge tirsdag morgen og i Biganos også om søndagen.

Rejser til Aquitaine

Kunne du tænke dig at besøge Lanton i regionen Aquitaine? Så se alle Signatours´ rejser til Aquitaine her.

Tags i artiklen
Mere af Mikkel Krohne-Sørensen

Kampen for kork i Portugal

I det sydlige Portugal findes gamle kork-skove og en lokalbefolkning, som i...
Læs mere