Lissabon i billeder – find inspiration til din ferie i Lissabon

Lissabon
Lissabon i billeder - her udsigt over Praça de D. Pedro IV, i folkemunde kaldet Praça do Rossio

Flere og flere rejsende foreviger deres ferie med deres kamera eller smartphone for at kunne dele deres billeder på de sociale medier, såsom instagram.

Lissabon er et rejsemål, som ikke bare byder på en lækker middelhavs-gastronomi, store historiske og kulturelle seværdigheder og nogle af Vesteuropas laveste priser, men også på et væld af gode fotografiske motiver. Se et par af dem her og find inspiration til din næste storbyferie sydpå.

Lissabon
Lissabons slot Castelo de São Jorge knejsende på bakken af samme navn med udsigt over den centrale del af byen og Tejo-floden i baggrunden

Lissabon er kendt som Byen med ​​de syv bakker (Cidade das sete colinas). Øgenavnet optrådte for første gang i bogen Livro das Grandezas de Lisboa fra 1620, skrevet af munken Nicolau de Oliveira, der ønskede at udstyre Lissabon med nogle af de samme egenskaber og dyder som “den evige stad” Rom, der også – ifølge legenden – hævdes at være bygget på syv bakker (Aventinus, Caelius, Capitolinus, Esquilinus, Palatinus, Quirinalis og Viminalis).

Da Oliveiras ankom til byen med båd, navngav han straks de syv bakker, som Lissabon – ifølge hans opfattelse – blev opført på. Ud over São Jorge, der rummer slottet af samme navn, var det São Vicente, hvor du blandt andet finder det berømte Alfama-kvarter; Sant’Ana beliggende mellem Martim Moniz og Rua Portas de Santo Antão; Santo André, der toppes af Largo og Miradouro da Graça; Chagas ved Largo do Carmo; Santa Catarina i Bairro Alto-kvarteret, tæt på Largo Camões; og São Roque, også i Bairro Alto-kvarteret (men i den del, der ligger tæt ved Miradouro de São Pedro de Alcântara).

Lissabon - sporvogn
Den legendariske sporvogn 28 på vej forbi Lissabons katedral

Lissabon er kendt for dens mange gamle og smukke sporvogne, hvor iblandt de små gule remodelado-modeller, der stammer helt tilbage fra 1930’erne og som blandt andet rummer de oprindelige polerede træbænke, er de mest kendte og med tiden er blevet til en slags vartegn for hele Lissabon. Hvis du synes det ser lidt stejlt ud på billedet, kan det måske være til beroligelse at vide, at disse sporvogne kaldes remodelado (renoverede), fordi de fik opgraderet deres bremser og el-system i 1990’erne.

Den mest klassiske og populære sporvognslinje i byen er nummer 28 (på billedet), der forbinder Martim Moniz med Campo Ourique og passerer gennem de populære turistområder Graça, Alfama, Baixa og Estrela. Sporvognene bruges dog i dag mest af turister, da de lokale indbyggere i stigende grad benytter sig af metro og bus.

Monumento aos Descrobimentos
Monumento aos Descrobimentos

I bydelen Belém, som ligger en kort togrejse fra Lissabons centrum, finder du masser af vidnesbyrd om Portugals storhedstid som en søfarernation, der opdagede, kortlagde og koloniserede andre verdensdele i det 15. og 16. århundrede. Blandt datidens store opdagelsesrejsende var Bartolomeu Dias, der nåede Kap Det Gode Håb og Det Indiske Ocean i 1488; Vasco da Gama, der  ledte den første flåde rundt om Afrika og senere til Indien i 1498; og Pedro Álvares Cabral, der i 1500 blev den første europæere til at opdage Brasilien.

Et af de monumenter, der mindes denne betydningsfulde periode i Portugals og Lissabons historie, er Monumento aos Descrobimentos, der er placeret det samme sted ved bredden af Tejo-floden, hvorfra man i sin tid sendte skibene afsted til Indien og Orienten.

 Praca do Rossio
Praça de D. Pedro IV – i folkemunde kaldet Praça do Rossio

Lissabon har hele 108 pladser, heraf flere store og kendte pladser såsom Praça de Luís de Camões, Praça do Príncipe Real, Praça dos Restauradores og Praça do Comércio. Men den mest centrale plads i byen er Praça de D. Pedro IV – i folkemunde kaldet Praça do Rossio – der er en hyldest til den portugisiske konge Pedro IV, som balancerer på toppen af pladsens høje søjle.

Pladsen har gennem historien været skueplads for folke-oprør, tyrefægtning og henrettelser, men i dag bruges den til mere fredelige begivenheder, navnligt som et foretrukket mødested for både lokale indbyggere og turister i Lissabon.

Rejser til Lissabon

Er du interesseret i en rejse til Lissabon? Så se alle rejser til Lissabon med Escapeaway her.

Tags fra artiklen
Skrevet af
Mere fra Marie B.

Champing – tilladt at snorke i kirken

Har du også normalt svært ved at holde øjnene åbne under gudstjenester?...
Læs mere