Madeira kåret til verdens bedste ø-destination

Madeira
Madeira er to gange kåret til verdens bedste ø-destination

I et stærkt felt af konkurrenter vandt Madeira for anden gang prisen som verdens bedste Ø-destination ved World Travel Awards for året 2016. Se her hvorfor den grønne atlanterhavsø strøg til tops ved rejsebranchens svar på Oscar-uddelingen.

Behageligt subtropisk klima

Madeira var nomineret i ø-kategorien sammen med populære rejsemål som Bali, Barbados, Kreta, Jamaica, Maldiverne, Mauritius, Sardinien, Seychellerne, Sicilien og Zanzibar. Alligevel var det Madeira der for andet år i træk vandt den prestigefyldte pris.

Madeira er faktisk en portugisisk øgruppe ca. 600 km fra Marokkos kyst, som udover hovedøen Madeira består af øen Porto Santo samt to ubeboede øer, Ilhas Desertas og Ilhas Selvagens. Madeira-øgruppen, der har en vulkansk oprindelse, er for de fleste turister dog ensbetydende med hovedøen omend Porto Santo på grund af sin lange sandstrand også tiltrækker en del besøgende.

Blandt danske rejsende er Madeira især et populært rejsemål i vinterhalvåret, hvor temperaturen selv i januar om dagen normalt ligger på behagelige 18-19 grader. Kommer du hertil om sommeren, kan du dog nyde godt af mindre nedbør, men vil sjældent opleve ubehagelige hede, omend det ikke er usædvanligt, at temperaturen når op på 25-26 grader.

Det er i høj grad dette milde klima og ikke mindst en fantastiske natur, som gør Madeira til et populært rejsemål.

Aktiv ferie i spektakulære landskaber

Når Madeira stryger til tops ved World Travel Awards, er det uden tvivl dog også på grund af de mange aktivitetsmuligheder øen byder på.

Det bedste eksempel er de utallige lavadaer, som er gamle vandingskanaler, der er spredt ud over store dele af øen. I dag er vedligeholdelsesstierne langs mange af disse blevet yderst populære til vandreture. Det er en chance for at komme helt tæt på det overdådige blomsterflor, som Madeira er kendt for. Øen huser derudover blandt andet mange fuglearter og pattedyr, som har udviklet på øerne i isolation. Madeira anses derfor for at være lidt af et paradis for ornitologer og andre naturelskere.

Er det en aktiv ferie, du ønsker på Madeira, er der også gode muligheder for at tage på cykel- og rideture. Havet omkring øgruppen byder også på mange enestående oplevelser, hvad enten det er på en hvalsafari eller dykkertur.

Kulturelle oplevelser på Maderia

Naturen og de dramatiske landskaber er måske nok hovedattraktionen, men ferien kan også bruges på at fordybe sig i den lokale kultur. I Funchal, hovedstaden på Madeira, er der for eksempel talrige interessante museer, haver og parker. Læg også vejen forbi det store marked, Mercado dos Lavradores, som bugner af friske grøntsager, frugt og fisk.

Lejer du en bil, eller følger med på en guidet udflugt, venter der også masser af spændende oplevelser inde i Madeiras bagland med utallige små byer og naturligvis formidable udsigter.

Tags fra artiklen
Skrevet af
Mere fra Marie B.

Champing – tilladt at snorke i kirken

Har du også normalt svært ved at holde øjnene åbne under gudstjenester?...
Læs mere