Marathon du Medoc – verdens mærkeligste marathon?

Marathon du Medoc
Marathon du Medoc – verdens mærkeligste marathon? Foto kreditering: Kinolamp. Uploadet under licensen CC BY-SA 2.0

Franskmændene har virkelig forstået at kombinere morskab med sundhed. I år har deres helt egen Marathon du Medoc 30 års jubilæum. Det er marathon-løb og vinsmagning i et. Og det trækker gæster til fra hele verden.

Marathon du Medoc er en interessant måde at smage vin på for alle, der også elsker at løbe. Det er simpelthen et marathonløb, hvor forfriskningerne undervejs består i vin og mad i stedet for vand og frugt.

Og løbet er da også for længst blevet legendarisk blandt marathon-løbere fra hele verden, selvom det ikke nyder helt samme berømmelse som for eksempel New York Marathon og de andre store løbeklassikere.

En fransk tradition bliver international

Det efterhånden berømte løb i Bordeaux blev løbet første gang i 1984 og har altså 30 års jubilæum i år. Ruten går gennem smukke landskaber præget af områdets mange vinmarker. Starten går i den lille by Paulliac.

Og det er bestemt ikke tilfældigt, at en vinmarathon ligger netop her. Nogle af verdens bedste vine produceres i området. Hver enkelt løber bestemmer selvfølgelig selv, hvor meget vin han eller hun vil drikke undervejs, men det er ikke sjældent med 20 glas eller mere!

Op til løbet og efter hersker en karnevalsagtig stemning i området og selve løbet gennemføres af mange i farverige kostumer. Det er virkelig en vinfestival, der vil noget.

Karneval for løbere

Og ikke overraskende er den gennemsnitlige tid for dette enestående marathon noget højere end for andre marathons. Til gengæld kan man nyde alt fra østers til steaks på ruten, der dog skal tilbagelægges inden for en tidsgrænse på 6,5 timer.

Løbet er helt officielt et marathon med en præcis længde på 42 kilometer og 195 meter, og selvom løbet har tilnavnet “verdens længste marathon” kommer der også løbere, der løber for at vinde og gennemføre på så kort tid som muligt.

Rekorden på Medoc-Marathonen er 2 timer og 19 minutter. Ikke nogen nem tid at slå – heller ikke for de bedste professionelle.

Skal godkendes af lægen

Grundet det lidt atypiske væskeindtag under løbet, skal deltagerne vise en lægeerklæring, før de får lov at deltage, ligesom man skal være fyldt 21 år.

Op til selve løbet afholdes der i området en stor medicinsk kongres, hvor løbsdeltagerne har mulig for at blive tjekket. På den måde mindskes antallet af løberelaterede skader.

Også ude på ruten er der masser af hjælp at hente med 300 personer fordelt på 10 medicin-stationer og 5 hjælpe-telte ved mållinjen. God fornøjelse!

Du kan læse mere om marathonløbet på den officielle hjemmeside for løbet her.

Læs mere om rejser til Frankrig her.

Tags i artiklen
Mere af Lars Henriksen

Hvad er en IATA-kode?

En IATA lufthavns-kode, også kendt som en IATA identitet-betegnelse, er en tre-bogstavs-kode,...
Læs mere

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *