Marathon i Lissabon – en unik løbeoplevelse

lissabon portugal udsigt
Tag familien med til Lissabon. Der er masser at se og lave i Portugals smukke hovedstad.

Det årlige marathonløb i Lissabon er en enestående chance for at opleve denne charmerende storby til fods, og da løbet afholdes i november eller december er det også en chance for at få købt nogle unikke julegaver til en fornuftig pris.

Et af Europas mest populære marathonløb

Marathonløbet i Lissabon blev første gang afholdt i 1986, og har siden med et konstant stigende deltagerantal etableret sig som et af Europas mest populære marathonløb. Ikke mindst på grund af den smukke kulisse Lissabon udgør.

Starten til marathonløbet blev i 2013 flyttet ud til kystbyen Cascais, hvorfra der løbes de godt 42.195 kilometer ind langs kysten til målet på Praça do Comércio midt i Lissabon. Den forholdsvis flade rute fører blandt andet løberne forbi Belém-tårnet, MAAT-museet og under 25. April-broen.

Lissabon – meget mere end løb

Dette er ikke kun en begivenhed for de mange tusinde løbere, som vil prøve kræfter med den fulde marathon-distance. Parallelt med marathonløbet afholdes der også et halv-marathon, som har start i modsat retning midt på Vasco da Gama-broen, samt et par helt korte, åbne løb tilpasset børn og familier, som primært deltager for hyggens skyld.

Find mere information om de forskellige løb på den officielle hjemmeside

Marathonløbet i Lissabon er en oplagt mulighed for at besøge den portugisiske hovedstad på en årstid med et yderst behageligt klima, og selv opleve hvorfor Lissbon i diverse rejseguides ofte fremhæves som et af de bedste storbyrejsemål i Europa.

Tags fra artiklen
Skrevet af
Mere fra Marie B.

Champing – tilladt at snorke i kirken

Har du også normalt svært ved at holde øjnene åbne under gudstjenester?...
Læs mere