Masser af sne på Europas pister giver tidlig start på skisæsonen

Skiferie i Alperne
Masser af sne til ferien på pisterne i Alperne.

En uge med kraftigt snefald har givet en række af de mest populære skiområder i Alperne en tidlig start på sæsonen. Med udsigt til endnu mere sne de kommende dage kan det være netop i år, du skal tage på tidlig skiferie.

Bedste start i 20 år

De senere år har den tidlige skisæson i Alperne været plaget af manglende sne og for høje temperaturer. Men i år er der med snedybder på op til 75 cm gode chancer for at årets første skiturister ikke bliver skuffet. Normalt åbner de fleste skiresorts i de nordvestlige Alper først i december, men med det største snefald siden 1996 åbnes der for lifte og pister mange steder allerede i denne uge.

Selv det højest beliggende skiresort, Val Thorens i Frankrig, åbner en uge tidligere end oprindeligt planlagt den 19. november. Her vil 70 procent af lifterne blive sat i gang ifølge Frédéric Bonnevie, som står for områdets snepatrulje. Til den engelske avis The Telegraph siger han:

“At kunne åbne skiområdet med gode sneforhold fra 19. november er rigtig gode nyheder. Vi nyder godt af regelmæssigt snefald og de lave temperaturer gør det muligt for os at fremstille kunstig sne, hvilket er afgørende for at vedligeholde et godt snegrundlag frem til maj. Vi forbereder skiområdet med 70 cm sne på pisterne og adgang til tre toppe i 3000 m.”

Også i Schweiz og Østrig lukker en lang række skiresorts takket være det kraftige snefald i sidste uge op for pisterne ekstra tidligt i år. Dertil kommer, at kulden gør det muligt at tage snekanonerne i brug, hvor det naturlige snefald i sig selv ikke er nok. Det udnytter man for eksempel i Verbier, den mest populære by i skiområdet Les Quatre Vallées.

Også sne mod nord

Når snefnuggene begynder at falde i og omkring Alperne, drager mange danskere afsted på skiferie til Østrig og Frankrig, Italien og Schweiz. Men målt på popularitet kan vores nabolande mod nord dog også være med. Her tiltrækker godt skiterræn og oplevelser for både voksne og børn ofte mange familier, som skal på skiferie for første gang og de næste to-tre sæsoner. Herefter søger mange typisk ned i Europa efter noget større.

Skiresorts som Trysil i Norge kan derfor målt på antal danske gæster sagtens konkurrere i popularitet med de berømte resorts i Alperne. Norge har således i flere år haft den største markedsandel af den omkring halve millioner danske skiturister. Har du i år valgt at starter skisæsonen hos en af vores naboer mod nord, er der også gode chancer for en ferie med godt skiføre. I Norge er der således allerede gang i lifterne i Lillehammer og Hemsedal, Trysil og Geilo åbner i denne uge.

Snefaldet her tidligt på sæsonen er ikke kun godt nyt for dem, som holder tidlig skiferie i år. En god snedybde i starten af sæsonen er også afgørende for længden af skisæsonen.

Mere af Mikkel Krohne-Sørensen

Fremtidens passagerfly – 60 år med flyrejser

Højere brændstofpriser og en øget miljøbevidsthed blandt rejsende er i disse år...
Læs mere

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *