Masser af sommeroplevelser i Skåne

Sø i Skåne, Sverige
Skåne byder på mange små naturperler, der indbyder til afslappende stunder. Foto: Erik Starck, CC.

Med Øresundsbroen er det blevet nemt at komme til Sverige, og der er masser af seværdigheder og naturoplevelser lige ovre på den anden side af sundet.

Og så tager de godt imod os danskere i Skåne. Vi har jo en fælles fortid. Man kan stadig se det skånske flag mange steder i denne del af Sverige – og rygtet siger endda, at man langt ude på landet kan blive mødt af et Dannebrog i ny og næ.

Aktiv ferie i skønne omgivelser

Skåne er et af Nordeuropas mest frugtbare områder. Lang kysterne er klimaet mildt det meste af året og længere inde i landet ligger kæmpemæssige markarealer med velholdte herregårde hist og her.

Den skønne natur har gjort Skåne til et populært golfområde. Her er masser af golfbaner i det kuperede og grønne terræn. Banerne er lige så forskellige som landskabet, så her er noget for enhver smag.

En helt episk smuk golfbane findes i det nordvestlige Skåne ved Kullen. Her er der i øvrigt gode muligheder for sightseeing med smukke udsigter og flere interessante vandreruter, lige som man kan prøve kræfter med klatring på de stejle kystklipper.

Det nordvestlige Skåne minder på mange måder om Bornholms nordkyst med masser af klippestrande med krystalklart vand og muligheder for dykning, da her flere steder bliver meget hurtigt dybt. Dette områder har også meget at tilbyde rideentusiaster.

Oplev Skånes kulturarv

Skånes kulturarv kan faktisk opleves bare ved, at man bevæger sig rundt i landet. Du støder på gamle kirker, der ikke tilfældigt minder til forveksling om danske landsbykirker. Men man får også et billede af en fortid, hvor stændersamfundet var meget tydeligt.

De gamle herregårde ligger relativt tæt i Skåne. Og det var i og omkring disse, at meget af magten i mange århundreder var samlet. Generelt er herregårdene mere velbevarede end mange andre steder i Europa.

Men magten skulle også forsvares, hvorfor flere af de større herregårde nærmere minder om slotte. Dem finder du både på landet og i forbindelse med de mange købstæder i Skåne. En anden vigtig del af Skånes kulturarv, som egnen gør meget for at holde i live, er de mange gårdsbutikker, som også er utroligt populære blandt svenskerne selv.

Afslapning i Skånes byer

Malmø er den største by i Skåne og nem at nå med tog fra København eller bil over Øresundsbroen. Byen er ret stor i omfang, men dens centrum er hyggeligt og nemt at overskue. Den er et naturligt udgangspunkt for eventyr ind i den vestlige og sydlige del af Skåne.

Helsingborg nås nemmest med færge fra Helsingør. Færgerne sejler i pendulfart, så det er som regel ikke noget problem af få plads ombord – selv ikke i højsæsonen. Helsingborg er en flot by, men det er de lidt mindre byer Lund og Landskrona, der kæmper om titlen som Skånes smukkeste.

Trelleborg er også et besøg værd. Det er Sveriges sydligste by, og som et kuriosum har bystyret plantet 100 ægte palmer rundt omkring i byen. Det er sjovt at opleve palmer i Skandinavien!

Tags i artiklen
Skrevet af
Mere af Mikkel H

Her er årets mest sete rejsevideoer på Youtube

Google har netop offentliggjort listen over de 10 meste sete videoer på...
Læs mere

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *