Mexicos bedste feriesteder for livsnydere

Cancun
Cancun på på Yucatan-halvøen byder på dejlige hvide sandstrande, så langt øjet rækker. Foto: Mariamichelle, CC.

Vejret er godt i Mexico, mens det er vinter herhjemme. Landet er derfor et fremragende vinterrejsemål – og så byder Mexico på en række af verdens bedste og mest velkendte strand-resorts.

Flere og flere danskere får øjnene op for Mexico som rejsemål, mens det er vinter i Danmark. De fleste steder i Mexico er temperaturerne behagelige om vinteren med luft- og havtemperaturer fra starten til midten af tyverne.

Mexico har længe været et yndet rejsemål blandt amerikanerne, og i dag skal vi se på tre forskellige klassiske rejsemål langs Mexicos kyster.

Cancun – strande så langt øjet rækker

Et af verdens hotteste resort-områder lige nu er Cancun på Yucatan-halvøen. Cancun ligger ud til den mexicanske del af Caribien, og byen er omgivet af hvide strande og blåt hav på begge sider. Der er aldrig langt til afslapning og solbadning i Cancun.

Dertil har Cancun faktisk også et par kulturelle seværdigheder. Blandt andet finder du levn fra Maya-kulturen i og omkring byen. Der er også oplevelser i vente til naturelskere med flere reservater og naturparker i nærheden af resorterne.

Mulighederne for aktiv ferie er nærmest uendelige i Cancun. Ikke mindst dem, der elsker vandsport, vil her føle sig som i et sandt el dorado. Derefter kan du slappe af og løsne musklerne op i et af områdets mange kurbade.

Acapulco – Mexicos oprindelige ferieparadis

I 1950’erne kom stjerner som Elvis Presley og Frank Sinatra til Acapulco, når de havde behov for et break fra det travle turneliv. Også John F. Kennedy yndede at slappe af her ved de berømte strande.

Playa Icacos er legendarisk, men ved Acapulco og lidt uden for finder du også mere afsondrede og rolige strande, hvis du foretrækker at have lidt tid alene i fred og ro.

Acapulco har også seværdigheder, blandt andet den store San Diego fæstning. Mest berømt er dog nok klippeudspringerteamet La Quebrada Cliff Divers, som du kan opleve fra en platform ved klipperne, eller mens du nyder maden på restaurant La Perla.

Puerto Vallarta – tilflugtssted for romantikere

Puerto Vallarta er lidt mere tilbagelænet end Acapulco og Cancun. Her fylder resortsne lidt mindre. Til gengæld har du her en gammel hyggelig bydel med flotte hvidkalkede huse med røde tage.

Og så er der Zona Romántic med masser af små restauranter, barer og et pulserende natteliv i de små gader. Her ligger hyggelige hoteller indrettet i almindelige huse.

Puerto Vallarta har formået at bevare sin oprindelige charme, selvom om byen er blevet et umådeligt populært feriested.

Tags i artiklen
,
Skrevet af
Mere af Mikkel H

Oversete oplevelser i Galicien i Nordspanien

Galicien, beliggende i det nordvestligste hjørne af det mægtige land, er ikke den...
Læs mere

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *